Geopolítica 14: El món fortalesa

  • L'occident ric prova de tancar el seu espai amb barreres de tota mena contra els moviments migratoris, que cerquen una vida millor

VilaWeb

Redacció

13.08.2022 - 21:40
Actualització: 06.09.2022 - 14:33

Arran dels moviments migratoris, conflictes i guerres que originen les desigualtats econòmiques, el món s’ha dividit en dues parts, per mitjà de barreres físiques. Murs com ara el que separa Mèxic dels Estats Units; les fronteres marítimes de la Unió Europea i l’espai Schengen, arran dels refugiats sirians i les crisis amb Turquia; la barrera marítima d’Austràlia; el mur que separa Israel i Palestina; i la zona de separació entre Corea del Nord i Corea del Sud.

El món fortalesa, format per Nord-amèrica, Europa i Austràlia, encara que tan sols concentra el 14% de la població mundial, en gestiona el 59% de la riquesa. I el món extramurs, és format pel 84% de la població, però tan sols gestiona el 40% de la riquesa.

Podeu veure el catorzè capítol de geopolítica ací:

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor