17.03.2020 - 10:55
|
Actualització: 17.03.2020 - 12:10
El govern ha aprovat noves mesures per a reduir l’impacte econòmic del coronavirus 2019. En primer lloc, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destinarà una partida de 7,5 milions d’euros a ajudar els autònoms que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva activitat econòmica. Els ajuts arribaran a un màxim de 2.000 euros per beneficiari i es preveu que abastin 4.500 treballadors.
Un dels col.lectius més afectats per la crisi del #COVID19 són els treballadors autònoms. Per ajudar-los destinarem 7,5 M€ a una prestació econòmica de fins a 2.000€ per als treballadors per compte propi que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació👇🏼
— Chakir el Homrani 🎗 (@ChakirelHomrani) March 17, 2020
Per tenir accés a la prestació, els treballadors han d’estar donats d’alta al règim especial de treballadors autònoms de la seguretat social (RETA) i tenir domicili fiscal a Catalunya. D’una altra banda, cal acreditar les pèrdues econòmiques durant el mes de març d’enguany fent la comparació amb el març de l’any passat. Els autònoms amb una antiguitat inferior a un any, han de fer la comparació amb la mitjana de la facturació mensual des de l’alta al RETA.
El govern també es compromet a garantir la continuïtat de la contractació pública i a acceptar la demora del pagament de tributs. El vice-president, Pere Aragonès, es va reunir ahir amb els principals sindicats del Principat i va tornar a demanar al govern espanyol que es comprometi a ajornar el cobrament de les quotes d’autònoms, seguretat social i IVA.
Vull fer el confinament però m’obliguen a anar treballar. Què puc fer?
La setmana passada, la Generalitat va anunciar una línia de préstecs de mil milions d’euros per ajudar les petites i mitjanes empreses a encarar els problemes derivats de la crisi del coronavirus 2019, garantint la liquiditat i el màxim de llocs de feina. Amb avals de l’Institut Català de Finances (ICF) i Avalis, l’executiu va dir que assumiria el 75% del risc dels crèdits que puguin oferir les entitats bancàries.