08.03.2022 - 10:59
|
Actualització: 08.03.2022 - 11:59
Avui té lloc a la l’antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona la segona edició de Gastrodona, un esdeveniment que es fa per segon any i que reivindica el paper de les dones en la gastronomia catalana. La jornada que pot seguir-se per streaming a través del canal de YouTube de Gastroevents online.
Vint professionals reconegudes per la seva trajectòria en seran les grans protagonistes. Començant a les nou del matí, i fins gairebé les quatre de la tarda, la jornada comptarà amb les intervencions de xefs com Ada Parellada (restaurant Semproniana, Barcelona), Carlota Claver (restaurant La Gormanda, Barcelona), Eli Farrero (restaurant El Ventador, Barruera), Martina, Clara i Carlota Puigvert (restaurant Les Cols**, Olot); les pastisseres Gessamí Caramés (copresentadora del programa Cuines de TV3) i Roselyn Costantino (Escola Culinària Tequierococinar, Barcelona), i la sommelier Meritxell Falgueras (Celler de Gelida, Barcelona), qui maridarà les elaboracions que es preparin al llarg de la jornada amb cerveses Damm.
La jornada comptarà també amb la participació de figures destacades en el sector, com empresàries, productores i elaboradores de la talla de Cande Andreu (secretària del Consell Regulador de la DOP Oli Terra Alta), Núria Gibert (directora del Gaig Restaurant a Singapur), Fina Navarro (cap de sala dels restaurants Gaig Barcelona i Petit Comitè Barcelona), Roser Torras (directora general de Grup GSR), Marta Suárez (Iberia Trade Marketing Manager de Barry Callebaut Ibérica), Gema Muray i Clara Soler (creadores de Caram Caram!), Leidy Johanna Aya Vega (administradora de l’empresa d’aqüicultura Mariscos Cormar) i Marisol Piñana (peixatera de Deltebre amb 35 anys d’experiència), a més de Patty Torres i Berta Argenté, responsables de She Bistro, projecte social que, a través de la cuina, forma i dona feina a dones víctimes de violència de gènere, incorporant-les al món laboral en establiments de restauració propis.