Gas Natural Fenosa presentarà en el Festival de Sant Sebastià la primera part del llargmetratge de Coixet per Cinergía

  • La companyia energètica renova l'acord de suport al certamen cinematogràfic donostiarra per sisè any consecutiu

VilaWeb
Redacció
15.06.2017 - 15:15

La companyia energètica renova l’acord de suport al certamen cinematogràfic donostiarra per sisè any consecutiu

SANT SEBASTIÀ, 15 (EUROPA PRESS)

El director general de Comunicació i Relacions Institucionals de Gas Natural Fenosa, Jordi Garcia Tabernero, i el director del Festival de Sant Sebastià, José Luis Rebordinos, han renovat l’acord de la companyia energètica per recolzar, per sisè any consecutiu, el certamen cinematogràfic, que en la present edició serà el marc per presentar la primera part de la producció de Cinergía en la qual està treballant al costat de la directora Isabel Coixet, per divulgar l’estalvi i l’eficiència energètica entre el gran públic.

En la presentació a Sant Sebastià també ha estat present l’actor Pablo Rivero, un dels actors de ‘Proyecto Tiempo’, la pel·lícula que ha dirigit la realitzadora catalana dins del projecte Cinergía que impulsa Gas Natural Fenosa des de fa quatre anys. Es tracta del segon llargmetratge que produeix l’empresa a través d’aquesta iniciativa.

‘Proyecto Tiempo’ està format per quatre parts entrellaçades i conclusives en si mateixes. La primera d’elles s’estrenarà al setembre, en el Festival de Sant Sebastià.

En aquesta edició, que explica de nou amb la col·laboració de la productora El Terrat i l’agencia Arena Media, “el públic ha estat protagonista i ha pogut personalitzar alguns detalls clau dels rodatges” a través de les RRSS de cinema de la companyia.

El llargmetratge va ser rodat a Barcelona i voltants amb un elenc format per Carmen Machi, Lluís Homar, Miguel Ángel Muñoz, Charlotte Vega, Óscar Casas, Laia Manzanares, Pablo Rivero, Belén Cuesta, Cristina Castaño, Adrià Collado, Hiba Abouk, Úrsula Corberó, Aitor Luna, Joel Bramona, Brays Efe i Mariona Terés.

La pel·lícula de Coixet se situa en el futur, per reflectir “què és una societat evolucionada i conscienciada en termes d’eficiència energètica, així com les dues cares del progrés tecnològic a mitjà termini”.

En aquesta societat evolucionada, existeix un bioxip que s’implanta en el cervell de tots els nounats del món i que representa la tecnologia més innovadora de l’any 2069.

El seu protagonista, el científic Pablo Andrade, té un somni obsessiu contaminat per una sèrie de foscos secrets familiars que s’aniran revelant al llarg de mig segle d’existència.

‘La Llave’ és la primera peça cinematogràfica de la pel·lícula que es presentarà en el proper Festival de Sant Sebastià. Està interpretada per Úrsula Corberó, Aitor Lluna, Joel Bramona i Brays Efe.

ÈXIT DE LA INICIATIVA

García Tabernero ha destacat que les tres primeres edicions de Cinergía “han tingut una notorietat que reflecteix l’èxit de la iniciativa fins ara”, amb més de 53 milions de visualitzacions a televisió i Internet, un augment d’un 23,5% en converses sobre eficiència energètica, i al voltant de 80.000 fans a les xarxes socials.

Al seu judici, això suposa la “prova empírica” que el cinema “pot ser un instrument eficaç per transmetre missatges”, com el de l’eficiència energètica en aquest cas.

En aquest sentit, ha recordat que dins de la iniciativa de Gas Natural Fenosa s’ha optat per abordar diferents gèneres com el suspens, la comèdia, o la ciència-ficció en el cas del treball realitzat per Coixet. A més, en aquesta edició s’ha encomanat la realització del llargmetratge a una sola directora.

Per la seva banda, Rebordinos s’ha felicitat per la renovació de l’acord amb l’empresa energètica, a la qual ha definit com a “companya de viatge”, i ha aplaudit iniciatives com la qual duu a terme amb Cinergía perquè “es fa formant part de la indústria del cinema espanyol”.

En aquesta línia, ha destacat que Gas Natural Fenosa ha estat “visionària total” i ha “encertat” amb aquesta manera de treballar, al que molts s’estan sumant amb l’aparició de plataformes com Netflix.

Finalment, Pablo Rivero ha aplaudit la idea de la companyia energètica de “utilitzar l’art, no només el realisme, per parlar de coses importants” que arribin al públic i ha qualificat de “somni” haver pogut treballar amb Isabel Coixet en un projecte “futurista amb estètica i personatges fascinants”. “Sóc Lluís Homar de gran, què més puc demanar?”, ha expressat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor