Comença la Garoinada de Palafrugell, que difon les propietats gastronòmiques de l’eriçó de mar

  • Una dotzena de restaurants de Palafrugell, Llafranc i Calella ofereixen menús de degustació en què aquest fruit de mar és l'element principal

VilaWeb

Redacció

16.01.2020 - 17:00
Actualització: 16.01.2020 - 22:03

La temporada òptima de la garoina, coneguda també com a eriçó de mar, és entre els mesos de gener i març. Aquest animal marí de la família dels equinoderms no és gaire preuat en molts indrets de la costa, però sí a l’Empordà i a l’Alguer. Per això ja fa anys que Palafrugell organitza cada hivern la Garoinada, unes jornades gastronòmiques dedicades a aquesta menja, que es fan del 17 de gener al 31 de març.

Hi participen una dotzena de restaurants i una desena d’hotels repartits entre Palafrugell, Llafranc i Calella de Palafrugell. Cadascun ofereix un menú especial basat en les garoines, que habitualment es mengen crues com a aperitiu. Acabades de pescar, es parteixen pel mig i és quan s’aprecia millor el gust de mar que té la seva carn. Però es poden menjar de més maneres: gratinades, estofades amb patates, acompanyant la pasta i l’arròs, etc…

Enguany el menú consistirà en un entrant de garoines, un plat principal de calamars farcits o bé un plat alternatiu, i unes postres de xocolata. Tot plegat, maridat amb vins del celler Espelt, de la denominació d’origen Empordà. El preu del menú varia entre quaranta euros i quaranta-cinc, depenent de l’establiment.

Conjuntament amb l’oferta gastronòmica, també s’ofereixen visites dels atractius culturals de la comarca i una sortida amb un vaixell d’època.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor