30.08.2016 - 08:37
|
Actualització: 31.08.2016 - 01:14
El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha advertit que un nou govern del PP seria el ‘pitjor’ escenari per aconseguir derogar la reforma laboral, una de les principals reclamacions sindicals al poder polític dels darrers anys. En una entrevista a l’ACN, Gallego ha afirmat que la reforma laboral ‘està darrere’ de l’increment de la pobresa, de la precarietat laboral i de la desigualtat a l’estat espanyol i ha recordat que tots els partits polítics, excepte el PP i C’s, es van mostrar contraris a aquesta normativa durant la campanya electoral del 26-J. En aquest sentit, el líder de CCOO de Catalunya ha reclamat a la resta partits que compleixin el que van prometre durant la campanya i exigeixin la derogació de la reforma laboral si tenen possibilitats de condicionar el nou govern espanyol. En aquest sentit, ha opinat que ‘l’escenari ideal’ per al sindicat seria el d’un ‘govern alternatiu’ al de Mariano Rajoy.
Davant d’aquesta perspectiva, Gallego ha avançat que els sindicats s’encaminen a una tardor de ‘conflicte’ si el pròxim govern espanyol manté l’actual legislació que va sorgir de la reforma laboral del PP. Així mateix, el secretari general de CCOO de Catalunya ha assenyalat que els sindicats també preparen una ‘ofensiva’ durant els mesos vinents per tal que es ‘reparteixin’ els beneficis del creixement econòmic entre tota la societat, començant perquè els treballadors accedeixin a un salari ‘en condicions’ i perquè es reverteixin les ‘retallades’ de drets socials.
Gallego també ha argumentat que, més enllà de la baixada de l’atur que s’ha registrat en els darrers mesos, cal observar de quin tipus és l’ocupació que s’està creant. En aquest sentit, ha assegurat que majoritàriament s’estan generant nous llocs de feina precaris, amb un menor sou i pitjors condicions laborals i que s’està consolidant també la figura del treballador pobre, un professional que cobra tant poc que es troba en situació de pobresa tot i tenir una feina estable. Segons el líder sindical, aquesta aposta pel ‘treball barat’ porta a les empreses a no innovar ni a buscar altres vies de millorar la productivitat de les seves activitats.
Per lluitar contra aquests fenòmens, Gallego ha proposat mesures com l’increment del salari mínim interprofessional (SMI), que s’hauria de situar al voltant del 60% del sou net mitjà d’una economia. A banda dels efectes sobre la renda dels assalariats amb menors ingressos, el secretari general de CCOO de Catalunya ha defensat aquest increment del SMI tindria conseqüències positives sobre la reactivació del consum, la reducció de les desigualtats socials i l’increment de les cotitzacions a la Seguretat Social, a més que incentivaria les empreses a millorar la seva productivitat.