Futbol.- La Fiscalia investiga si Cristiano Ronaldo va defraudar a Hisenda 15 milions d’euros en quatre anys

  • La Secció de Delictes Econòmics de la Fiscalia Provincial de Madrid investiga si hi ha delicte fiscal en la denúncia de l'Agència Tributària contra el jugador del Reial Madrid Cristiano Ronaldo per presumptament defraudar 15 milions d'euros en quatre anys, des del 2011 al 2014, han informat a Europa Press fonts fiscals.

VilaWeb
Redacció
25.05.2017 - 14:57

MADRID, 25 (EUROPA PRESS)

La Secció de Delictes Econòmics de la Fiscalia Provincial de Madrid investiga si hi ha delicte fiscal en la denúncia de l’Agència Tributària contra el jugador del Reial Madrid Cristiano Ronaldo per presumptament defraudar 15 milions d’euros en quatre anys, des del 2011 al 2014, han informat a Europa Press fonts fiscals.

La denúncia està en mans dels fiscals especialitzats, però ara haurà d’estudiar si els fets revesteixen caràcter jurídic penal. Si és així, es formularà una querella davant del proper 30 de juny, atès que en aquesta data prescriurien els possibles delictes que s’haurien comès el 2011.

La Fiscalia va rebre aquest dimecres la denúncia de l’Agència Tributària relacionada amb Ronaldo i l’Impost sobre la renda de no residents (IRNR) referit al 2011 i uns altres possibles delictes fiscals agreujats del 2012 i el 2013. La xifra total defraudada ascendiria als 15 milions d’euros.

Per la seva banda, els Tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha) han considerat “encertada” la denúncia però han lamentat la demora de l’AEAT a remetre-la sobre un assumpte “tan complex” a la Fiscalia, que haurà de formular la seva querella abans del 30 de juny per evitar que prescrigui penalment el presumpte delicte comès en l’IRNR del 2011.

Com assenyala el col·lectiu, el futbolista portuguès podria haver incorregut en un delicte fiscal el 2011, que comporta penes de presó d’un any, i en altres dos delictes fiscals agreujats el 2012 i el 2013, en superar les quotes presumptament defraudades els 600.000 euros.

Aquests dos delictes comporten penes de presó de dos a sis anys per cadascun d’ells, la qual cosa implicaria la petició de l’Advocacia de l’Estat d’una pena mínima total de cinc anys.

Si bé el jutge podria aplicar l’atenuant molt qualificat de regularització extemporània introduïda en el Codi Penal el 2013 i reduir la pena a la meitat o a la quarta part de cada delicte fiscal si el jugador reconeix els fets i paga les quotes defraudades, els interessos i les multes en el termini màxim de dos mesos des de la citació judicial com investigat.

Si el jutge reduís les penes a la quarta part, la pena de presó total quedaria en 15 mesos, per la qual cosa en mancar d’antecedents podria acordar que no entra a la presó, mentre no sigui condemnat en el temps de la pena suspesa.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor