Futbol.- Els Països Baixos guanyen per primera vegada l’Eurocopa femenina

• La selecció de futbol femení neerlandesa s'ha proclamat per primera vegada aquest diumenge campiona d'Europa, en el torneig que s'ha disputat als Països Baixos, després de vèncer la selecció de Dinamarca (4-2) a la final disputada a Enschede, a l'estadi del FC Twente, sent així la quarta selecció que entra al palmarès continental.

06.08.2017 - 19:50

MADRID, 6 (EUROPA PRESS)

La selecció de futbol femení neerlandesa s’ha proclamat per primera vegada aquest diumenge campiona d’Europa, en el torneig que s’ha disputat als Països Baixos, després de vèncer la selecció de Dinamarca (4-2) a la final disputada a Enschede, a l’estadi del FC Twente, sent així la quarta selecció que entra al palmarès continental.

Una final plena de gols a causa del caràcter atacant que han imposat les dues seleccions, amb bon toc de pilota, que ha tingut com conseqüència grans ocasions i en què tot es s’ha decidit amb un gran llançament de falta executat per la neerlandesa Sherida Spitse, la mateixa que va decidir el partit en què es van enfrontar en la fase de grups.

Ambdues seleccions arribaven per primera vegada a la final d’una Eurocopa després de dur a terme un gran torneig: l’amfitriona només havia rebut un gol en contra i aconseguia la seva classificació amb un contundent 3-0 en semifinals, mentre que Dinamarca va donar la sorpresa sent el botxí de la gran favorita, Alemanya.

Lluny de tancar-se enrere per no rebre gols, les finalistes han protagonitzat un gran espectacle a tots els assistents amb un joc molt ofensiu i ple de gols.

El partit ha començat amb un error de la central neerlandesa Van der Gragt, concedint un penal per a Dinamarca per una falta a Troelsgaard que han aprofitat molt bé les daneses.

A partir d’aquest moment els Països Baixos han capgirat el marcador en 15 minuts, la qual cosa ha fet que les daneses despertessin i se n’anessin als vestuaris amb un empat a dos.

Els segons 45 minuts s’han disputat com si encara no haguessin jugat ni un minut, amb la mateixa intensitat i sense mostres de cansament, però els Països Baicos als 6 minuts han tornat a avançar-se després d’un xut de falta des de la frontal que ha entrat ras pel pal de la portera de Dinamarca i ha tancat per moments el seu rival.

En comptes de defallir, Dinamarca ha seguit amb el seu joc ofensiu per posar-ho a la ‘Oranje’ i, quan estaven empenyent per intentar fer el gol que ampliés la final a la pròrroga, ha arribat el gol de la davantera Miedema amb una contra de llibre per posar el 4-2 definitiu.