24.01.2019 - 17:00
|
Actualització: 25.01.2019 - 07:53
Entre el 26 de gener i el 9 de juny a la Fundació Palau, s’hi pot veure la mostra ‘Chapeau! De Casas i Picasso a Balenciaga a Pertegaz’. És la primera exposició de barrets, amb caràcter retrospectiu i amb una certa identitat, que s’ha vist mai en un museu o institució del país. S’hi revisa el món dels barrets de cap a cap del segle XX i fins a l’actualitat. L’exposició es divideix en dues parts: una de dedicada exclusivament als barrets, en què es poden veure prop de 250 exemplars masculins i femenins, i una altra que explora la presència d’aquesta peça de vestir en el món de l’art.
A la part ‘Ells i elles’, s’hi poden veure tant els barrets de copa, bombins o boines com els que utilitzaven les vedets del Molino. S’hi fa una repassada de les tendències de la moda i de les grans marques i dissenyadors: des de Balenciaga o Pertegaz fins a creadors internacionals com ara Paulette, una de les barretaires franceses més reconegudes del segle XX.
Amb el títol ‘Casas, Picasso, l’Alquimista i la Divina’, la part dedicada a la relació entre els barrets i l’art inclou escultures, olis, dibuixos i gravats d’artistes com ara Ramon Casas, Pablo Picasso, Ricard Opisso, Pablo Gargallo, Ismael Smith, Antoni Tàpies, Joan Ponç, Joan Brossa, Pep Duran o Antoni Bernad, entre més. A totes les obres, s’hi destaca l’omnipresència dels barrets i s’hi mostra la importància que van tenir com a símbol de poder, de màgia i de creativitat, o bé com a element de transformació d’identitats.