La Fundació Palau dedica una exposició als barrets: ‘Chapeau! De Casas i Picasso a Balenciaga i Pertegaz’

  • La mostra, que combina art i moda, fa una retrospectiva del món dels barrets de cap a cap del segle XX i fins a l'actualitat

VilaWeb

Redacció

24.01.2019 - 17:00
Actualització: 25.01.2019 - 07:53

Entre el 26 de gener i el 9 de juny a la Fundació Palau, s’hi pot veure la mostra ‘Chapeau! De Casas i Picasso a Balenciaga a Pertegaz’. És la primera exposició de barrets, amb caràcter retrospectiu i amb una certa identitat, que s’ha vist mai en un museu o institució del país. S’hi revisa el món dels barrets de cap a cap del segle XX i fins a l’actualitat. L’exposició es divideix en dues parts: una de dedicada exclusivament als barrets, en què es poden veure prop de 250 exemplars masculins i femenins, i una altra que explora la presència d’aquesta peça de vestir en el món de l’art.

A la part ‘Ells i elles’, s’hi poden veure tant els barrets de copa, bombins o boines com els que utilitzaven les vedets del Molino. S’hi fa una repassada de les tendències de la moda i de les grans marques i dissenyadors: des de Balenciaga o Pertegaz fins a creadors internacionals com ara Paulette, una de les barretaires franceses més reconegudes del segle XX.

Amb el títol ‘Casas, Picasso, l’Alquimista i la Divina’, la part dedicada a la relació entre els barrets i l’art inclou escultures, olis, dibuixos i gravats d’artistes com ara Ramon Casas, Pablo Picasso, Ricard Opisso, Pablo Gargallo, Ismael Smith, Antoni Tàpies, Joan Ponç, Joan Brossa, Pep Duran o Antoni Bernad, entre més. A totes les obres, s’hi destaca l’omnipresència dels barrets i s’hi mostra la importància que van tenir com a símbol de poder, de màgia i de creativitat, o bé com a element de transformació d’identitats.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor