La Fundació Carulla amplia el premi Lluís Carulla per convertir-lo en un programa d’emprenedoria cultural

  • La nova convocatòria permetrà que una vintena de les candidatures entrin en un programa de formació

VilaWeb
ACN
17.01.2024 - 11:28
Actualització: 17.01.2024 - 13:50

La Fundació Carulla amplia el premi Lluís Carulla per convertir-lo en un programa d’emprenedoria cultural amb l’objectiu de fomentar iniciatives culturals que milloren la societat a través de les arts. La nova convocatòria del guardó, oberta fins al 29 de febrer, permetrà que una vintena de les candidatures entrin en un programa de formació amb tallers experiencials i mentories per fer créixer el projecte. El premi està dotat amb un total de 100.000 euros: 60.000 per al millor projecte cultural transformador i 25.000 per a la millor idea cultural transformadora, a més d’un estudi d’avaluació d’impacte valorat en 15.000 euros. També es destinaran fins a 50.000 euros més en formació i acompanyament per a la resta de projectes finalistes.

Els guanyadors del Premi Lluís Carulla 2024 rebran un acompanyament cultural i empresarial de dos anys, a més de ser acollits en residència a la nova seu de la Fundació Carulla, oberta enguany, al barri del Poblenou de Barcelona

La nova convocatòria, oberta aquest dimecres fins al 29 de febrer, cerca ampliar l’impacte del premi, fent del procés mateix una oportunitat per seleccionar i enriquir els projectes. Així, el procés està estructurat en 4 fases, convertint-se en una jornada dinàmica d’aprenentatge i creixement per a tots els participants.

La primera fase és l’acadèmia, on s’oferiran quatre tallers intensius basats en la metodologia pròpia de la fundació, Mutare, des d’on els emprenedors adquiriran coneixements pràctics i específics per millorar el seu projecte. Els 20 projectes participants rebran una certificació de formació a càrrec de l’Associació Professional de Gestors Culturals. A la segona fase, Incubació, hi accediran un màxim de 10 finalistes que rebran un acompanyament personalitzat per accelerar el projecte. Tots els projectes que arribin en aquesta fase rebran un beca de 1.000 euros.

La tercera fase és el lliurament: el jurat del premi, format per personalitats i emprenedors culturals, escollirà dos projectes guanyadors d’entre els deu incubats. La dotació del premi serà de 60.000 euros pel millor projecte cultural transformador i 25.000 euros per la millor Idea cultural transformadora. També rebran un estudi d’avaluació d’impacte valorat en 15.000 euros. El lliurament del premi es farà a finals de l’any 2024. I la quarta fase, expansió, on els guanyadors rebran un acompanyament cultural i empresarial de dos anys, a més de ser acollits en residència a la nova seu de la Fundació Carulla, oberta enguany, al barri del Poblenou de Barcelona.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor