Front comú dels municipis tarragonins contra la nova MAT privada

  • Representants dels municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Penedès afectats pel traçat d'una nova MAT presentaran un paquet conjunt d'al·legacions

VilaWeb

Redacció

17.08.2021 - 15:16

Representants dels municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès afectats pel traçat d’una nova línia privada de molt alta tensió (MAT) presentaran un únic paquet d’al·legacions contra la infraestructura. Fins a quaranta-dos representants institucionals, sobretot batlles, es van reunir telemàticament ahir davant la “preocupació i perplexitat que ha causat el projecte”, segons que han informat en una nota. Han remarcat que es tracta d’una “iniciativa privada que respon als interessos econòmics d’un clúster energètic aragonès” i que vol unir parcs eòlics i solars de Terol i Saragossa amb Begues (Baix Llobregat).

La redacció de les al·legacions ja està en marxa i l’estratègia conjunta ja la van defensar també fa uns dies els consells comarcals respectius. Les localitats afectades també s’han marcat com a objectiu que s’hi sumin tots els municipis per on passarà la instal·lació, siguin de la demarcació de Tarragona o de Barcelona. La MAT preveu un traçat de 180 quilòmetres només a l’Ebre i Tarragona.

A banda dels batlles i regidors, a la reunió d’aquest dilluns també hi van participar els presidents dels consells comarcals del Baix Camp (Rosa Abelló), Baix Penedès (Joan Sans), Priorat (Xavier Gràcia), Alt Camp (Miquel Mateu), Ribera d’Ebre (Gemma Carim) i Terra Alta (Neus Sanromà). També van assistir-hi representants de la Diputació de Tarragona i de la Generalitat de Catalunya, entre les quals hi havia Assumpta Farran, directora general de l’Energia de la Generalitat, i Anna Bernadas, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Més enllà de la necessitat de fixar amb celeritat una estratègia coordinada, la reunió va servir per presentar un equip tècnic que serà l’encarregat de la redacció d’un paquet al·legacions. La urgència d’aquesta redacció radica en el fet que el 28 de juliol es va publicar al BOE el procés d’informació pública de l’estudi d’impacte ambiental i la sol·licitud d’autorització administrativa d’aquest macroprojecte energètic. El termini s’acaba el 10 de setembre.

L’equip tècnic en qüestió l’integren enginyers industrials, consultors ambientals i advocats especialistes en dret urbanístic, administratiu i local, que comptaran amb la col·laboració de tècnics comarcals i municipals. Alhora, a la trobada es va apostar per fixar una estratègia que proposi solucions i alternatives tècniques, ambientals i polítiques.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor