Freixenet ven als alemanys Henkell el 50,7% del capital

  • La firma cavista i el grup alemany preveuen posar punt i final a dos anys de negociacions

VilaWeb

ACN

16.03.2018 - 09:45
Actualització: 16.03.2018 - 10:22

Freixenet es reuneix aquest divendres amb Henkell per signar la venda del 50,7% de les accions a la companyia alemanya. Segons ha avançat ‘La Vanguardia’, representants de la direcció de la firma cavista s’han citat amb la filial vinícola de Dr Oetker, a Barcelona per tancar l’operació, després dos anys de negociacions. La previsió és que la branca familiar dels Hevia Ferrer vengui tota la seva participació (29%) i que els Bonet Ferrer es desfaci només d’un 21,75% del total de les seves accions. La part restant d’aquesta branca correspon a Josep Lluís Bonet, president de la companyia, que sempre s’ha oposat a cedir les seves accions. L’altre 42% que resta de Freixenet és propietat de la tercera branca, els Ferrer Noguer, encapçalada pel president d’honor, Josep Ferrer, que tampoc és partidari de vendre. S’espera que l’operació se signi aquest migdia i es materialitzi durant els mesos vinents.

Amb la signatura d’aquest divendres es preveu posar punt final a unes negociacions que van començar el març de 2016, i que s’han allargat fins ara degut, principalment, a la mort de les dues germanes de Josep Ferrer i a les discrepàncies d’alguns dels accionistes vers la venda de la majoria de les accions a una empresa externa. La branca dels Hevia Ferrer sempre s’ha mostrat interessada en vendre, mentre que part dels germans Bonet Ferrer han estat els últims a decantar-se a favor de cedir les accions a Henkell.

Durant aquests dos anys, la família ha reiterat públicament en nombroses ocasions que les converses sobre la venda no havien afectat ‘l’harmonia’ entre els diferents germans i cosins, tot defensant que l’adquisició per part de Henkell no faria trontollar ‘l’estructura i filosofia familiar’. El president, José Luis Bonet –també president de Fira de Barcelona-, i el director de màrqueting, Pere Bonet –alhora president de la DO Cava-, són els que més s’han esmerçat en difondre aquest missatge davant les insistents preguntes de la premsa.

En aquest sentit, Pere Bonet destacava en una entrevista a l’ACN que l’entrada de Henkell seria positiva per a Freixenet perquè, entre altres motius, permetria reforçar la presència exterior de l’empresa cavista, que actualment ja basa el 80% de les seves vendes en les exportacions a més de 140 països.

D’altra banda, simultàniament a les negociacions amb Henkell, Freixenet ha debatut durant els darrers mesos la continuïtat de la seva seu social a Catalunya. El president de la companyia, contrari al procés independentista, ha posat dues vegades a debat aquesta qüestió damunt la taula del Consell d’Administració: després de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i després de les eleccions del 21-D. En les dues ocasions, la companyia ha aprovat mantenir la seu a Sant Sadurní d’Anoia.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor