Fragment: ‘Un món de deixalles’, d’Oliver Franklin-Wallis

  • Comanegra edita aquesta obra juntament amb un nou segell, Llibres Monod, dedicat al periodisme narratiu i d’investigació · Aquest primer títol és dedicat a la gestió i l’impacte mundial dels residus

VilaWeb
El periodista d'investigació Oliver Franklin-Wallis.
Redacció
23.11.2024 - 21:40

Aquest mes de novembre ha arribat a les llibreries Un món de deixalles, d’Oliver Franklin-Wallis editat per Comanegra i Monod, un nou segell dedicat al periodisme narratiu i d’investigació. Oliver Franklin-Wallis (1989) és un jove periodista d’investigació guardonat (Freelance Writing Awards, Young Journalist Awards, British Society Of Magazine Editors, Drum Awards), que escriu regularment a les revistes GQ, Wired, The Guardian, The New York Times, The Times Magazine i The Sunday Times Magazine, entre més publicacions. Després d’anys d’investigació i de viatges perseguint la brossa que mou el món, aquest és el seu primer llibre, en què ens aporta els resultats de la recerca.

Un món de deixalles analitza la generació desmesurada de les deixalles humanes, que és una de les grans amenaces que plana sobre el futur del planeta, amb dades i molta investigació a peu d’abocador, de mercat i de fàbrica. El llibre ha estat considerat entre els millors de l’any per The Guardian i The New Yorker, i ha estat finalista del premi Wainwright de literatura i medi. La traducció catalana és d’Ariadna Pous.

Oliver Franklin-Wallis mostra com per a les grans marques malbaratar és una ganga i que la xarxa per a ocultar, als ulls del consumidor, l’impacte ambiental dels seus productes és alarmantment bruta i opaca. Marques de moda que cremen milions de quilos de roba cada any sense que passin per la botiga; el gegant tecnològic que cada vegada que treu un model nou envia tota la producció del model anterior a trinxar en secret a l’altra punta del món; grans productors agrícoles que destrueixen completament les seves pròpies collites quan són “massa bones” (és a dir, quan els obligaria a abaixar massa els preus); o fabricants de plàstics presumptament biodegradables que negocien models d’etiquetatge enganyosos.

Llegiu un fragment d’Un món de deixalles, d’Oliver Franklin-Wallis (Comanegra i Monod).

Continguts només per a subscriptors

Aquesta notícia només és visible per als membres de la comunitat de VilaWeb fins el dia 24.11.2024 a les 01:50 hores, que s'obrirà per a tothom. Si encara no en sou subscriptor cliqueu al botó següent

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor