La presència de la fragata espanyola Méndez Núñez al mar Negre desperta els recels de Rússia

  • El vaixell encapçala l'agrupació naval permanent de l'OTAN · Rússia ha assegurat que "vigila" els seus moviments al mar negre

VilaWeb
Redacció
17.03.2021 - 12:23
Actualització: 17.03.2021 - 12:24

La fragata espanyola Méndez Núñez es troba navegant pel mar Negre al comandament d’una agrupació naval permanent de l’OTAN, fet que ha despertat els recels de Rússia, que “vigila” els seus desplaçaments, segons assegura l’agència russa Sputnik.

La Méndez Núñez va salpar el passat dia 5 març des de Ferrol per actuar com a buc de comandament de l’Agrupació Marítima Permanent de l’OTAN número 2 (SNMG-2). Es tracta d’una força naval de l’Aliança Atlàntica que té la seva zona d’operacions a la Mediterrània i el mar Negre amb missions de vigilància marítima.

L’agència russa Sputnik apunta que la fragata espanyola ha entrat aquest dimecres en aigües de la mar Negra i les forces navals de Rússia a la zona han començat a “vigilar” les seves “accions”, segons el Centre Nacional de Gestió de Defensa de Rússia.

L’estat espanyol es troba al capdavant d’aquesta agrupació naval de l’OTAN i la Méndez Núñez, amb una total de 225 persones embarcades entre les quals s’inclouen una unitat aèria i un operatiu de seguretat d’Infanteria de Marina, ha rellevat el comandament a la fragata Cristòfor Colom. Rússia ja va dir estar vigilant els moviments d’aquest vaixell abans del seu relleu.

Entre altres tasques, la Méndez Núñez té entre les seves missions la vigilància marítima en zones d’interès en suport a l’operació ‘Sea Guardian‘ de lluita contra el terrorisme i les activitats il·legals a la Mediterrània des de 2001.

També té entre els seus objectius mostrar la presència naval a ports de l’Aliança “per tal de reforçar els llaços entre els països membres”, segons explica l’Armada espanyols.

La SNMG-2 és una força naval en la qual s’integren unitats de superfície i aèries de diferents països aliats. La funció principal de l’agrupació és dotar l’OTAN d’una capacitat de reacció operativa immediata en escenaris navals i l’Armada espanyola manté la seva presència continuada en aquestes agrupacions des de fa més de trenta anys.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor