Forcadell crida a ‘plantar-se’ davant la ‘censura’ de l’estat espanyol al parlament

  • La presidenta de la cambra catalana considera l'estat espanyol busca que els diputats s'apliquin l'autocensura al voltant del procés d'autodeterminació

VilaWeb

ACN

07.09.2016 - 11:09
Actualització: 07.09.2016 - 11:47

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha considerat que cal ‘plantar-se com a país’ davant l’acció judicial i política de l’estat espanyol per ‘censurar’ el debat al parlament. Després que el Tribunal Constitucional espanyol advertís Forcadell d’eventuals conseqüències si desobeïa la prohibició de debatre al Parlament les conclusions de la comissió del procés constituent, la presidenta ha fet una defensa aferrissada del ‘dret’ dels diputats i de la cambra a parlar i debatre de tot. ‘Volen coartar la llibertat d’expressió dels diputats’, ha deplorat durant la conferència ‘El Parlament com a focus mediàtic’ que ha pronunciat en el marc del Fòrum de la Comunicació del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

‘Cal garantir la llibertat d’expressió dia rere dia, sense censures ni autocensures al parlament, als mitjans i arreu’, ha defensat Forcadell. La presidenta ha afirmat que la cambra s’ha convertit en el ‘centre mediàtic de la política catalana’ i ha destacat la tasca ‘imprescindible’ que porten a terme els mitjans de comunicació. En aquest sentit, ha destacat que ‘la democràcia necessita una informació plural i lliure’.

‘Si en una societat democràtica no podem permetre la censura a la premsa, tampoc podem permetre que la pateixin els representants polítics de la ciutadania’, ha assenyalat la presidenta, que ha lamentat que des de ‘certes institucions de l’estat’ es vulgui ‘coartar’ la llibertat d’expressió i el dret d’iniciativa dels diputats i que, a més, ha dit, es pretengui que ‘la mesa faci una tutela prèvia en funció del contingut de les iniciatives, quan aquesta no és la seva funció’.

‘Què pretenen? Portar-nos a l’autocensura? Volen que els representants polítics de la ciutadania tinguem por a parlar de segons quins temes?‘, s’ha preguntat Forcadell. ‘Això és el que alguns voldrien que succeís al Parlament, que es deixés de debatre sobre allò que els molesta’, ha assegurat.
‘I aquí, com a país, ens hem de plantar’, ha reiterat Forcadell, que ha afegit que ‘no es pot coartar la llibertat de debat al parlament, com no es pot coartar la dels mitjans’.

La tasca comunicativa del parlament
Durant la seva intervenció, Forcadell ha destacat la tasca que fa el parlament per a transmetre la seva activitat a la ciutadania i als mitjans de comunicació. Una de les eines de transmissió d’aquesta informació és el Canal Parlament, pioner a l’estat espanyol, que el darrer any ha registrat més de 3,7 milions de visualitzacions. La presència a les xarxes socials també s’ha consolidat amb grans xifres, com el compte de Twitter de la institució, que amb més de 135.000 seguidors és el més seguit entre les cambres legislatives de l’estat espanyol i entre els de les europees subestatals.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor