La fiscalia recorre la decisió de la jutge del metro de demanar que s’investigue la doctora del SAMU

  • La jutgessa, a través d'una interlocutòria, va demanar la investigació de la doctora del SAMU Carolina Ligorit per un possible delicte contra les institucions de l'estat espanyol

VilaWeb

Europa Press

29.06.2016 - 17:59
Actualització: 29.06.2016 - 19:07

La Fiscalia de València ha recorregut la sentència de la jutgessa del jutjat d’Instrucció número 21 de València, que investiga l’accident de la Línia 1 de Metrovalencia en què van morir 43 persones i 47 van resultar ferides, en què sol·licitava la imputació de la doctora del SAMU que va declarar en les Corts haver vist en la cabina del comboi sinistrat els cossos del maquinista i de la interventora en lloc d’en les vies, on els ubicaven policies i altres testimonis, segons han confirmat fonts coneixedores de la decisió a Europa Press.

La jutgessa, a través d’una interlocutòria, va demanar la investigació de la doctora del SAMU Carolina Ligorit per un possible delicte contra les institucions de l’estat espanyol, després que en la seua compareixença a la Comissió d’Investigació de les Corts assegurara haver vist els cossos del maquinista i de la interventora en cabina de la unitat sinistrada i no en les vies.

La magistrada expressava en el seu escrit que no existix cap dubte sobre el lloc on van aparèixer els dos cossos, en les vies, i considerava que intentar envoltar de misteri l’aparició del cos del maquinista en les vies no té tota lògica.

L’Associació Víctimes del metro 3 de Juliol (AVM3J) havia sol·licitat la declaració com a testimonis-perits tant de Ligorit com d’un dels forenses que també va comparéixer a la Comissió del parlament valencià i que va qüestionar la qualitat del treball fet fet a l’Institut de Medicina Legal després d’assegurar que ni van fer identificacions ni van determinar circumstàncies particulars.

Diligències innecessàries
La jutgessa va rebutjar la petició perquè considera que eren diligències innecessàries. Tot i això, va acordar deduir testimoni contra la doctora del SAMU perquè un altre jutjat investigara si, amb les seues declaracions, havia comès un delicte contra les Institucions de l’Estat previst a l’article 502.3 del Codi Penal.

‘Qüestionar sense base objectiva els informes tècnics policials —als intervinents dels quals se’ls està atribuint la comissió d’un delicte de falsedat documental—pot suposar com a mínim una falta de responsabilitat i respecte, si tenim en compte el dur, esgotador i penós treball que van portar a terme els agents’, va argumentar la instructora, que afegia que, segons els plànols de la policia, el cadàver de la interventora estava a 65 metres de la cabina de la unitat sinistrada i el del maquinista, a 75.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor