10.10.2019 - 17:00
Si hi ha res que faci conegut Agramunt és el torró i la xocolata a la pedra. Per això no és estrany que de fa trenta-un any s’hi celebri una fira dedicada a aquests dos aliments. La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra es farà aquest cap de setmana, amb la intenció de reivindicar l’ús culinari ‘no estacional’ d’aquests dos productes.
Enguany Marc Ribas i Jordi Cruz seran dos dels cuiners que passaran per la fira a presentar sengles novetats culinàries elaborades amb xocolata a la pedra i torró. La fira permet de descobrir com elaboraven aquest torró els avantpassats i alhora conèixer les novetats més agosarades.
Hi haurà un total de 75 expositors, 115 parades al carrer i 12 furgoteques. També, més d’una trentena de degustacions, tallers i ponències sobre el torró, la xocolata a la pedra i més productes de proximitat. Enguany, els tiquets per a accedir a les degustacions es podran adquirir per internet.
També s’hi farà música en directe. Serà a l’espai ‘Les foodgonetes’, on hi haurà les 12 furgoteques. Hi actuaran deu grups de música, entre els quals dissabte a la nit el Petit de Ca l’Eril. Diumenge a la tarda també hi haurà el concert de cloenda del Festival Musiquem Lleida 2019 a càrrec de la Coral Shalom.
La fira es fa enmig de la cinquena Ruta Gastronòmica del Torró i la Xocolata a la Pedra. Entre l’1 i el 31 d’octubre, un total de tretze restaurants de la demarcació oferiran un plat especial amb motiu de la fira, elaborat amb aquests dos productes.