Fira.- L’intervencionisme precoç millora la supervivència en el tipus d’infart més freqüent

  • La intervenció precoç amb teràpies invasives, com l'angioplàstia, augmenta la supervivència i millora la qualitat de vida dels pacients que han patit un infart agut del miocardi sense elevació del segment ST, segons els resultats d'un estudi presentat al Congrés de la Societat Europea de Cardiologia que té lloc al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

VilaWeb
Redacció
29.08.2017 - 18:05

BARCELONA, 29 (EUROPA PRESS)

La intervenció precoç amb teràpies invasives, com l’angioplàstia, augmenta la supervivència i millora la qualitat de vida dels pacients que han patit un infart agut del miocardi sense elevació del segment ST, segons els resultats d’un estudi presentat al Congrés de la Societat Europea de Cardiologia que té lloc al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

Segons el cap de Servei de Cardiologia de l’Hospital Universitari de Santiago de Compostel·la, José R. González-Juanatey, aquest tipus d’infart és el més comú entre la població i representa dos terços del total de casos de les síndromes coronàries agudes.

Encara que el seu pronòstic sol ser millor que l’infart amb elevació del ST durant l’hospitalització, el seu pronòstic a llarg termini és pitjor i en aquests malalts el tractament invasiu sol dur-se a terme en una menor proporció de casos i amb un retard major que el recomanat per les guies de pràctica clínica.

González-Juanatey ha assegurat que els pacients que presenten un infart sense elevació del segment ST “haurien de tenir la possibilitat d’accedir a una coronariografia, així com a teràpies intervencionistes en menys de 24 hores, tal com recomanen les guies de pràctica clínica”.

XARXES ASSISTENCIALS

Ha considerat urgent crear xarxes assistencials per a aquests malalts i bé poden ser “les mateixes que s’estan emprant per a l’infart més greu o, almenys, una organització similar que permeti garantir l’estratègia invasiva precoç en aquest tipus de pacients”.

Actualment, només es beneficien d’aquesta intervenció un de cada quatre pacients a Espanya, ja que aquesta alternativa terapèutica només es realitza en alguns hospitals –principalment en els quals disposen d’un servei d’hemodinámica ‘in situ’– però no de forma estructurada com succeeix en el cas dels infarts més greus.

L’estudi es va realitzar a partir del Registre de Síndrome Coronària Aguda CARDIOCHUS, que recull dades dels malalts ingressats a l’Hospital Universitari de Santiago de Compostel·la entre l’1 de setembre del 2003 i el 30 de juny del 2015.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor