21.06.2016 - 14:50
BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)
La Plaça, un nou espai del saló Hostelco, que es farà del 23 al 26 d’octubre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, reunirà les demostracions de mestres pastissers, gelaters i forners.
Així, el famós pastisser Carles Mampel, expert en l’elaboració de pastissos i bombons i mereixedor de nombrosos premis nacionals i internacionals com a Millor Pastisser d’Espanya (1999), Millor Pastisser Euroamericà (2000), i Millor Pastís de Xocolata del Campionat del Món de Lió (2005), donarà a conèixer algunes de les tècniques que aplica per aconseguir nous colors, textures i sabors.
David Pallás, director tècnic de The Xocolata Factory, mestre xocolater de Lindt a Espanya i guardonat amb l’Spanish World Chocolate Masters 1999, la Copa d’Espanya de Pastisseria 2007 i el Premi a la Millor Mona de Pascua de Catalunya 2011, portarà a terme demostracions i conferències sobre la xocolata i la decoració de bombons.
Per la seva banda, Francesc Altarriba i Pere Fabregat seran els professionals encarregats de donar a conèixer les virtuts i qualitats del pa a tots els seus formats, farines, sabors i aromes.
També es donaran cita a La Plaça mestres italians de la talla de Filippo Bano, famós creador de gelats innovadors i president regional del Gelatieri Artigiani Triveneto, i Beppo Tonon, molt conegut per elaborar escultures amb fruites i vegetals.
Tot això amb l’objectiu de demostrar en viu i en directe que actualment és molt més fàcil i rendible, gràcies als últims avanços de la tecnologia, crear aliments de manera artesanal sense haver de recórrer a la fabricació industrial.
ÀREA CAFÈ
El cafè serà un dels protagonistes en Hostelco 2016 i tindrà un espai propi, l’Àrea Cafè, un àmbit dedicat només a aquest producte on es farà el XI Campionat Nacional de Baristes Fòrum Cafè, que determinarà qui entre els participants de totes les comunitats autònomes espanyoles es coronarà com el millor barista del país.
Els finalistes hauran de demostrar la seva habilitat en la preparació dels diferents tipus de cafè i els seus coneixements sobre aquest producte i domini de la tècnica barista.
BARCELONA HOSTING WEEK
Hostelco coincidirà amb el Fòrum Gastronòmic, el certamen gastronòmic de referència, i acollirà el Congrés de Restauració Col·lectiva.
Els tres esdeveniments conformaran la Barcelona HostingWeek, reunint en una plataforma totes les vessants del sector culinari, des de l’equipament necessari per a l’elaboració dels productes fins a la seva creació i distribució en el canal horeca.