Investigadors alerten del perill de col·lapse del Wi-Fi per l’internet de les coses

  • Investigadors de l'Internet Interdisciplinary Institute (IN3) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han advertit aquest dilluns del perill que col·lapsi el Wi-Fi "en un futur pròxim a causa de la creixent i ràpida evolució de l'internet de les coses", que amb el seu ús massiu pot saturar l'espectre de comunicació, ha explicat la universitat en un comunicat.

VilaWeb
Redacció
24.10.2016 - 18:22
Actualització: 25.10.2016 - 01:30

BARCELONA, 24 (EUROPA PRESS)

Investigadors de l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han advertit aquest dilluns del perill que col·lapsi el Wi-Fi “en un futur pròxim a causa de la creixent i ràpida evolució de l’internet de les coses”, que amb el seu ús massiu pot saturar l’espectre de comunicació, ha explicat la universitat en un comunicat.

Amb motiu de la II edició de l’Internet of Things (IOT) Solutions World Congress, que acollirà el recinte Gran Via de Fira de Barcelona entre aquest dimarts i dijous, els experts han publicat un manifest en el qual han demanat a les empreses implicades que treballin en els mecanismes de regulació necessaris per evitar problemes futurs als usuaris.

Està previst que el 2020 hi hagi en el món 50.000 milions de dispositius connectats a internet, amb una mitjana de set aparells per habitant, ha destacat el grup d’investigació Wireless Networks Research (Wine), i ha cridat a debatre sobre com aconseguir una correcta “cohabitació a la xarxa entre la ciutadania i la indústria”.

La progressiva implantació de l’internet de les coses aportarà “evidents millores a la societat però comportarà una connectivitat massiva”, i moltes empreses que operin amb tecnologies sense fils volen utilitzar les bandes d’ús lliure, en les quals qualsevol persona pot transmetre lliurement i en les quals opera la tecnologia Wi-Fi.

Davant d’aquest ús “massiu”, el grup ha subratllat la necessitat de conscienciar a la indústria i la població sobre les conseqüències que podria tenir un creixement exponencial de la tecnologia sense fils, al costat de les ciutats intel·ligents, sense que tingui mecanismes de regulació.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor