Fira.- Els premis In(3D)ustry guardonen una impressora d’aliments i fèrules 3D

  • La primera edició dels In(3D)ustry Awards ha premiat en la categoria Open Innovation Marketplace els projectes 3DGxPaint, com a millor programari; Natural Machines, com a millor estratègia de nova fabricació, i una fibra reforçada amb fabricació additiva d'Eurecat com a millor nou material.

VilaWeb
Redacció
22.06.2016 - 11:36

BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

La primera edició dels In(3D)ustry Awards ha premiat en la categoria Open Innovation Marketplace els projectes 3DGxPaint, com a millor programari; Natural Machines, com a millor estratègia de nova fabricació, i una fibra reforçada amb fabricació additiva d’Eurecat com a millor nou material.

A més, en la categoria Call for Best Solutions els productes guanyadors han estat Imprimaker en retail i consumidor; ChemCubed, en automoció; Glue and Blue, en arquitectura i hàbitat, i Exovite, en salut.

En concret, 3DGxPaint és un projecte de l’empresa EurobCreative de Madrid que consisteix en una plataforma de creació artística virtual en la qual s’usen les mans sense tocar l’objecte a modelar i que serà imprès en 3D.

Natural Machines de Barcelona ha desenvolupat la impressora d’aliments en 3D Foodini en la qual els ingredients són aliments reals que es cuinen en una màquina molt similar a un robot de cuina i que imprimeix, per exemple, la massa de les pizzes capa a capa.

La unitat de ‘composites’ del Centre Tecnològic de Catalunya, Eurecat, ha presentat una nova tecnologia que fa possible fabricar per impressió 3D peces reforçades amb fibres de carboni, un avenç que permet obtenir estructures fins a tres vegades més lleugeres que el titani.

L”startup’ de Madrid Imprimaker s’ha imposat amb la seva iniciativa, que permet als nens dissenyar i construir les seves pròpies joguines mitjançant la impressió 3D.

A més, l’empresa nord-americana ChemCubed, nascuda a la Universitat de Stony Brook a Nova York, ha desenvolupat emulsions de nanocompostos aptes per ser aplicades mitjançant doll a la fabricació d’automòbils.

Per la seva banda, Glue and Blue de Múrcia ha combinat la tecnologia d’impressió 3D i les prestacions del sistema Bluetooth per a la fabricació de sensors intel·ligents instal·lats a les llars per controlar, per exemple, l’hora en què s’encén la calefacció a distància.

Finalment, Exovite és una empresa de Navarra que ha desenvolupat dos sistemes inèdits per tractar les fractures òssies, un dels quals és d’immobilització de les extremitats fracturades mitjançant l’ús d’un escàner 3D, que captura la imatge exacta i que genera una fèrula perfectament adaptada al pacient, que s’imprimeix en 3D en tan sols 30 segons.

L’altre és de rehabilitació, que es compon d’un electroestimulador de baixa freqüència que, a causa de la forma especial de la fèrula 3D, pot ser emprat a partir del primer dia d’immobilització, i d’un programari que permet al metge dirigir i vigilar el tractament a distància.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor