30.01.2020 - 17:00
|
Actualització: 30.01.2020 - 17:22
Cada any Molins de Rei organitza la Fira de la Candelera el primer cap de setmana de febrer. Hi participen més de 900 expositors i rep 300.000 visitants. És un dels esdeveniments més importants que s’hi fa i un dels més antics: ja té 169 anys.
Tot i que va començar com una fira de caràcter agrari, actualment també s’hi poden trobar expositors d’àmbits tan diversos com ara l’automobilisme, l’alimentació i l’artesania. Al costat d’activitats tradicionals com l’esmorzar de traginers, s’hi fan actuacions teatrals, concerts, concursos i degustacions. Enguany, a més, la Denominació d’Origen Catalunya hi organitza un escape room relacionat amb el tast de vins.
Els nens hi trobaran un espai exclusiu, amb inflables i espectacles de circ, i podran participar en tallers diversos, com ara un de papiroflèxia. És una iniciativa solidària per la lluita contra el càncer infantil en benefici de la investigació a l’Hospital Sant Joan de Déu.
Una oportunitat de tastar la coradella
La gastronomia és un altre dels reclams de la Fira de la Candelera. Al firal hi ha un espai destinat a la degustació de vins i als maridatges amb uns altres productes, com ara formatges i embotits. Però si hi ha una menja estrella de la fira és la coradella, un estofat de menuts de xai que antigament menjaven els traginers per esmorzar. I com que Molins de Rei és un poble per on sempre han transitat comerciants i transportistes, va esdevenir un menjar emblemàtic de la vila.
Actualment, és difícil de tastar la coradella fora dels dies de la fira, però mentre dura, hi ha diversos restaurants del poble que n’ofereixen. A més, fa dos anys va començar una campanya per a modernitzar-la i animar la gent a fer-ne a casa. Enguany la fira organitza un concurs de plats cuinats amb coradella en què participen els bars i restaurants de la vila i una demostració de cuina amb un receptari amb diverses versions del plat: amb forma d’hamburguesa, com a farcit d’uns raviolis, guarnint una coca de recapte, barrejada en un arròs de muntanya, acompanyant un cuscús…