La Fira de la Candelera de Molins de Rei: una oportunitat de tastar la coradella

  • És un dels esdeveniments més importants de la vila · Hi participen més de nou-cents expositors · Es farà del 31 de gener al 2 de febrer

VilaWeb

Redacció

30.01.2020 - 17:00
Actualització: 30.01.2020 - 17:22

Cada any Molins de Rei organitza la Fira de la Candelera el primer cap de setmana de febrer. Hi participen més de 900 expositors i rep 300.000 visitants. És un dels esdeveniments més importants que s’hi fa i un dels més antics: ja té 169 anys. 

Tot i que va començar com una fira de caràcter agrari, actualment també s’hi poden trobar expositors d’àmbits tan diversos com ara l’automobilisme, l’alimentació i l’artesania. Al costat d’activitats tradicionals com  l’esmorzar de traginers, s’hi fan actuacions teatrals, concerts, concursos i degustacions. Enguany, a més, la Denominació d’Origen Catalunya hi organitza un escape room relacionat amb el tast de vins. 

Els nens hi trobaran un espai exclusiu, amb inflables i espectacles de circ, i podran participar en tallers diversos, com ara un de papiroflèxia. És una iniciativa solidària per la lluita contra el càncer infantil en benefici de la investigació a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Una oportunitat de tastar la coradella

La gastronomia és un altre dels reclams de la Fira de la Candelera. Al firal hi ha un espai destinat a la degustació de vins i als maridatges amb uns altres productes, com ara formatges i embotits. Però si hi ha una menja estrella de la fira és la coradella, un estofat de menuts de xai que antigament menjaven els traginers per esmorzar. I com que Molins de Rei és un poble per on sempre han transitat comerciants i transportistes, va esdevenir un menjar emblemàtic de la vila.

Actualment, és difícil de tastar la coradella fora dels dies de la fira, però mentre dura, hi ha diversos restaurants del poble que n’ofereixen. A més, fa dos anys va començar una campanya per a modernitzar-la i animar la gent a fer-ne a casa. Enguany la fira organitza  un concurs de plats cuinats amb coradella en què participen els bars i restaurants de la vila i una demostració de cuina amb un receptari amb diverses versions del plat: amb forma d’hamburguesa, com a farcit d’uns raviolis, guarnint una coca de recapte, barrejada en un arròs de muntanya, acompanyant un cuscús…

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor