Fira.- Alimentaria i la Federació Espanyola del Vi col·laboraran per reforçar el saló Intervin

  • Alimentaia i la Federació Espanyola del Vi (FEV) han signat un conveni de col·laboració fins al 2022 per reforçar Intervin, el saló dedicat als vins, sidres i espirituosos que se celebra en el marc d'Alimentaria.

VilaWeb
Redacció
06.09.2017 - 12:52

BARCELONA, 6 (EUROPA PRESS)

Alimentaia i la Federació Espanyola del Vi (FEV) han signat un conveni de col·laboració fins al 2022 per reforçar Intervin, el saló dedicat als vins, sidres i espirituosos que se celebra en el marc d’Alimentaria.

Segons ha informat Fira de Barcelona aquest dimecres en un comunicat, l’objectiu d’aquesta aliança –que involucra les tres pròximes edicions del saló– és referenciar Intervin com la major plataforma nacional del vi espanyol i dotar el sector de més projecció internacional.

La pròxima edició d’Alimentaria se celebrarà en el recinte Gran Via de Fira de Barcelona del 16 al 19 d’abril de 2018, i serà la primera en què Intervin comptarà amb la col·laboració de la FEV.

L’acord entre ambdues entitats comprèn aspectes com la captació de visitants nacionals i internacionals, la promoció i difusió d’Intervin entre les més de 500 cellers associats a la FEV, i la participació de la federació en les diverses comissions executives del saló, entre d’altres.

La FEV treballarà juntament amb l’organització del saló proposant països i perfils de compradors d’interès estratègic i contrastarà els llistats de compradors proposats per l’organització d’Intervin perquè s’adecuen al màxim a l’interès dels cellers participants.

El director general de la FEV, José Luís Benítez Robredo, ha afirmat que aquest conveni permetrà a l’organització del saló adaptar-se a les necessitats reals dels cellers per aconseguir la màxima participació, i ha assegurat que des de la federació s’esforçaran per ajudar que Intervin es consolidi com un dels esdeveniments de referència per als cellers espanyols “a l’altura de les grans cites del calendari mundial de fires vitivinícoles”.

Per al director general d’Alimentaria Exhibitions i màxim responsable d’Intervin, Antoni Valls, aquest acord reforça l’aposta del saló pel sector vitivinícola per posicionar els vins espanyols al mercat internacional, “augmentant la seva visibilitat, valor i presència de les DO en les exportacions” i, alhora, atreure a expositors internacionals per convertir-ho en una trobada de referència internacional.

TROBADA PROFESSIONAL

Alimentaria-Intervin ha assenyalat que destinarà un “important pressupost” al desenvolupament del programa específic de compradors de vi ‘Intervin Business Meetings’ per convidar 300 professionals, un 66% més respecte als 180 que van participar en l’edició anterior.

Aquest programa de compradors pretén identificar els operadors clau de mercats internacionals estratègics i fixar reunions de negocis amb els expositors, i s’espera l’assistència de les principals empreses compradores d’Europa, Canadà, Mèxic, Estats Units, Colòmbia, Corea del Sud, Xina, Japó i països del sud-est asiàtic.

Espanya és el país amb més superfície de vinya plantada del món, amb 951.693 hectàrees, i es troba entre els tres principals productors del món; compta amb 4.000 cellers, la majoria molt petites, de les quals 3.921 estan registrades com a empreses exportadores.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor