D’Igualada al món: torna el festival de fotografia FineArt

  • Del 21 de febrer al 15 de març, cinquanta-dues exposicions de fotògrafs de renom internacional envairan Igualada

VilaWeb
Redacció
20.02.2020 - 17:00
Actualització: 21.02.2020 - 21:08

Aquest divendres, 21 de febrer, comença a Igualada un nou certamen del FineArt, un esdeveniment que té com a protagonista la fotografia. El festival, organitzat per l’ajuntament i l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada (AFI), compta amb la participació de fotògrafs professionals de Catalunya i també de l’estat espanyol i de renom internacional.

La iniciativa va sorgir l’any 2012 amb la finalitat d’acostar la fotografia a tots els públics, dinamitzar els espais on es fan les exposicions i obrir Igualada com a ciutat fotogràfica i de disseny, col·locant-la com a epicentre de la indústria en l’àmbit estatal. Vuit anys després, el FineArt Igualada ha aconseguit consolidar-se com a referent en els circuits fotogràfics.

Durant vint-i-quatre dies, els visitants podran gaudir de més de 52 exposicions de fotògrafs provinents d’arreu del món, com ara Cuba, l’Argentina, Suècia, Turquia, el Japó, Austràlia, Hongria i també de l’estat espanyol i del país. Enguany, hi ha una forta presència de dones a la programació, amb noms com Isabel Muñoz, premi de Fotografia espanyol, Leysis Quesada Vera, fotògrafa oficial del Ballet Nacional de Cuba, i l’aragonesa Anna Palacios, periodista i fotògrafa relacionada amb els drets humans. El festival també vol fomentar la indústria local, per això dedica espais a fotògrafs igualadins, com Lídia Carbonell, Manel Caballé i a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia; a més, diversos autors igualadins participen en l’exposició ‘Elna. La corda’.

Les temàtiques del FineArt són molt àmplies, algunes tenen un to més documentari i una clara perspectiva social, unes altres tenen un to més abstracte i experimental. Totes creen un recorregut que vertebra una diversitat de mirades enriquidora. Les exposicions es distribueixen per vint llocs d’Igualada, des de sales municipals fins a fàbriques i locals desocupats, uns espais patrimonials que han estat recuperats per a recollir mostres fotogràfiques efímeres.

Per altra banda, el festival inclou un gran nombre d’activitats paral·leles vinculades amb aquesta disciplina artística. En són un exemple les visites guiades de diversos fotògrafs; els tallers amb Tino Soriano i el taller de fotografia nocturna; la classe magistral de fotografia amb la Lidia Carbonell; la presentació del llibre Ayúdame a mirar i tallers pensats per a tots els públics. 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor