17.02.2023 - 08:22
|
Actualització: 22.02.2023 - 22:41
Catalunya és la regió europea amb l’estratègia més bona per a captar inversions estrangeres. Així ho considera la revista fDi Magazine, del grup Financial Times, que la situa en primera posició, juntament amb Illa de França (estat francès), i per davant de territoris com ara Escòcia (el Regne Unit), Flandes (Bèlgica) i la Llombardia (Itàlia). Segons que ha destacat el govern en un comunicat, aquest és un dels rànquings més prestigiosos a escala internacional i és emprat per les multinacionals per estudiar futurs projectes d’inversió empresarial. El rànquing també situa Barcelona en la primera posició en la seva categoria de ciutats europees.
En el cas de Catalunya, la publicació valora particularment l’estratègia de captació d’inversions estrangeres d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat del Departament d’Empresa i Treball. Segons l’executiu, l’organisme va captar 94 projectes d’inversió estrangera que van representar una inversió de 620 milions d’euros i la creació de més de 3.400 llocs de feina. Com a exemple d’aquesta activitat, la publicació destaca el projecte de l’empresa sud-coreana Iljin Materials, que invertirà 600 milions d’euros a Catalunya per obrir la seva primera fàbrica a Europa.
El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, celebra el reconeixement i diu que Catalunya és un imant per als projectes que originen valor afegit. Així mateix, considera que els projectes inversors internacionals són tractors per a la transformació del model productiu. D’una altra banda, remarca que bona part de les empreses amb matriu estrangera que han optat per Catalunya, més tard han ampliat instal·lacions o han fet inversions noves.
“Això vol dir que hi ha confiança no solament en el país, sinó també en l’administració pública”, ha indicat en declaracions a l’ACN. “Ens anem situant de manera molt competitiva.” En relació amb els països, Torrent indica que, aquests darrers anys, ACCIÓ ha posat èmfasi les relacions amb els països asiàtics, sobretot la Xina i Corea del Sud, i diu que són territoris amb projectes estratègics de cara al futur, com ara la mobilitat i els semiconductors: “Són sectors que explicaran la nostra economia i l’economia mundial els anys vinents.”
El rànquing fDi Magazine també situa Barcelona en la primera posició en la seva categoria de ciutats europees. El document destaca, entre més qüestions, l’estratègia de la ciutat per a atraure projectes de l’àmbit de la tecnologia i la sostenibilitat, i l’ecosistema tecnològic que ha propiciat. Tal com destaca la Generalitat en el comunicat, la capital catalana se situa per davant d’unes altres ciutats europees, com ara Dublín (Irlanda), Berlín (Alemanya), Munic (Alemanya) i Milà (Itàlia).