FileCircles, l’MRW de l’enviament de fitxers corporatius

  • Aquesta setmana passa per 'L'internauta' Oriol Gifra per explicar-nos una eina de control i gestió de transferències de fitxers

VilaWeb
Redacció
03.03.2016 - 22:00
Actualització: 05.03.2016 - 20:56

El Mobile World Congress és l’aparador de les grans empreses i actors del sector de la tecnologia mòbil, però també és l’espai on els petits projectes acabats de néixer poden donar-se a conèixer. Des de fa tres anys hi ha una fira paral·lela al congrés per a totes aquestes iniciatives naixents en cerca d’inversors i de projecció: el 4 Years From Now (4YFN) de Montjuïc. Una de les empreses novelles que hi van passar la setmana passada i van tenir cinc minuts per a presentar-se públicament va ser la barcelonina FileCircles. Com explica Oriol Gifra, s’insereix en l’ecosistema de la gestió de fitxers, però es diferencia de serveis com Dropbox i WeTransfer perquè no emmagatzemen els paquets al núvol, sinó que s’han especialitzat en la gestió i monitorització de la transferència de fitxers en empreses i organitzacions. ‘Això que sona molt estrany és una cosa ben simple. Sempre pregunto a les empreses o gent a qui venem el servei si són capaces de respondre si saben quins fitxers han enviat cap enfora l’última setmana, mes i any. És sorprenent de veure com la majoria no saben respondre-hi, no saben què passa amb molta informació corporativa enviada pels seus treballadors. Per això hem organitzatun sistema que permet de respondre aquesta pregunta i traçar el recorregut que fan els fitxers.’

I puntualitza: ‘Nosaltres no som tant un Dropbox com un MRW: no emmagatzemem i compartim fitxers al núvol, sinó que sols els transportem i transferim.’ Certament, el punt fort de FileCircles és l’enviament de fitxers (tinguin el pes que tinguin: el límit són 35 gigues) i, dins aquest àmbit, la traçabilitat i seguretat: ‘Volem saber qui els envia, des d’on, quina mena de fitxers, quantes vegades s’obren i des de quines ciutats.’ Les grans solucions com Dropbox ja fan també la part de la transferència, reconeix. ‘Però no tenen treballada la part analítica com nosaltres’, afegeix Gifra, que recorda que la Unió Europea ja treballa en regulacions que van en aquesta direcció.

–Podeu escoltar el programa en format mp3.

–També a través d’algunes ràdios locals i des de la Xarxa.

–Podeu descarregar el podcast de ‘L’internauta‘ des de VilaWeb o l’iTunes.

–’L’internauta‘ també s’emet pel Punt Avui TV, cada diumenge a les tres de la tarda.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor