Comença el festival de cinema de Sitges amb els homes llop de protagonistes

  • Enguany hi haurà cent seixanta-nou films amb les darreres tendències del gènere fantàstic i una presència important de produccions dirigides per dones

VilaWeb
07.10.2021 - 01:50

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya de Sitges comença avui i durarà fins al 17 d’octubre. Enguany, hi haurà cent seixanta-nou títols amb les darreres tendències del gènere, una presència important de produccions dirigides per dones i una gran demanda d’entrades per a les sessions, amb una cabuda limitada al 70% a causa de la pandèmia. L’home llop és el leitmotiv del festival i l’element principal del cartell.

Alguns dels films més destacats

El festival d’enguany destaca pel cinema fantàstic dirigit per dones: el film inaugural, Mona Lisa and the Blood Moon, d’Ana Lily Amirpour; Censor, de Prano Bailey-Bond; Silent Night, de Camille Griffin; Here before, de Stacey Gregg; She will, de Charlotte Colbert; Titane, de Julia Ducournau, i Bloodthirsty, d’Amelia Moses.

Uns altres films que es podran veure al festival són Belle, de Mamoru Hosoda; Halloween kills, de David Gordon Green; The deep house, de Julien Maury i Alexandre Bustillo; In the Earth, de Ben Weathley; The trip, de Tommy Wirkola; Last night in Soho, d’Edward Wright, i Prisoners of the Ghostland, de Sion Sono. El film de clausura serà El cavaller verd, de David Lowery.

De produccions de cineastes del país, s’hi projectaran El páramo, de David Casademunt; Visitante, d’Alberto Evangelio; Tres, de Juanjo Giménez Peña, i La abuela, de Paco Plaza. El páramo s’estrenarà mundialment a Sitges, en la secció oficial de gènere fantàstic de la competició.

També destaquen títols de directors com ara Álex de la Iglesia, amb Veneciafrenia; Y todos arderán, de David Hebrero, i l’estrena dels quatre relats d’Historias para no dormir, el retorn de la mítica sèrie creada per Chicho Ibáñez Serrador ara fa cinquanta anys.

Recuperació de clàssics

La projecció de clàssics ocuparà un lloc destacat a Sitges 2021. En col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, s’hi projectaran dues produccions catalanes que s’engloben a la retrospectiva Catalunya Imaginària. Són La banyera (Jesús Garay, 1989), en què un home amb amnèsia prova de localitzar un testimoni de l’assassinat de la seva amant, i La dama del alba (Francesc Rovira Beleta, 1966), una cinta fantasmagòrica sobre una desaparició misteriosa.

Dins la retrospectiva dedicada als homes llop, “La bèstia interior”, s’hi veuran El bosque del lobo (Pedro Olea, 1970), i El retorno del hombre lobo (Paul Naschy, 1981). Naschy serà recordat per partida doble, atès que la secció Seven Chances programarà El aullido del diablo, obra del 1987 dirigida pel director i actor madrileny.

Sitges Classics també recuperarà El extraño viaje, de Fernando Fernán Gómez, una obra de culte escrita a partir d’un argument de Luis García Berlanga, i la còpia remasteritzada en 4K d’El día de la bestia, d’Álex de la Iglesia.

Premis honorífics

Els directors Mamoru Hosoda i Carlos Saura i l’actriu Belén Rueda rebran el Gran Premi Honorífic del festival. Els premis Màquina del Temps seran per al director Neill Blomkamp, l’actriu Alice Krige i el guionista Nick Antosca, mentre el compositor de bandes sonores Roque Baños serà reconegut amb la Maria Honorífica i l’actor Emilio Gutiérrez Caba rebrà el premi Nosferatu d’enguany. Lucile Hadzihalilovic rebrà el premi Career que atorga la Méliès International Festivals Federation (MIFF).

Més activitats

La secció professional del festival acollirà més de trenta activitats, entre taules rodones, presentacions de projectes en desenvolupament, tallers, classes magistrals i trobades, i el programa WomanInFan, per a fer visible i incorporar la dona creadora al cinema fantàstic.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

dldtdcdjdvdsdg
272829303112345678910111213141516171819202122232425262728123456789
dldtdcdjdvdsdg
272829303112345678910111213141516171819202122232425262728123456789
Fer-me'n subscriptor