Històries d’illes al Festival de Cinema de Menorca 2019

  • Una quarantena de films entre curtmetratges i llargmetratges es podran veure arreu de Menorca fins al 20 de juliol

VilaWeb

Redacció

18.07.2019 - 17:00
Actualització: 18.07.2019 - 20:38

Al món hi ha milers d’illes, que apareixen al mapa com puntets sobre la mar. Les històries que hi passen seran les protagonistes del quart Festival de Cinema de Menorca. Durant tota la setmana hi haurà projeccions de films nacionals i internacionals arreu de l’illa. 

Els films es divideixen en sis categories, de les quals es guardonaran quatre. Els premis més ben dotats del festival seran per a les categories Balears en Curt, una mostra del talent illenc, i Illes en Curt, que ofereix curtmetratges internacionals. També seran premiades la categoria Talent Jove, per a curtmetratges de cineastes de menys de trenta anys, i Illes en Llarg, la mostra de llargmetratges, que rebrà el guardó del públic.

En la secció Illes en Curt, la més internacional de la història del festival, hi ha films de països com Rússia, els Estats Units, França, Espanya, el Regne Unit, Nepal, Colòmbia, Romania, Xile i Mèxic. Pel que fa a Balears en Curt, es projectaran propostes de tota mena, des d’una peça de denúncia per l’abús del plàstic, passant pels trastorns alimentaris, els desnonaments i l’essència de les relacions familiars i afectives. El jurat està compost pels cineastes Isa Campo i Isaki Lacuesta, la codirectora del Festival Cinespagna de Tolosa, Alba Paz, i la presidenta de l’Associació de Cineastes de les Illes Balears, Marga Melià.

Illes en Llarg portarà films com ara Litus, de Dani de la Orden; Fishbone, d’Adán Aliaga; Els dies que vindran, de Carlos Marques-Macet i Entre dos aguas, d’Isaki Lacuesta i Isa Campo, a banda de dos films internacionals: la islandesa La mujer de la montaña i la francesa Profesor en Groenlandia. En la projecció dels quatre films catalans hi haurà membres de l’equip per a fer un col·loqui.

Podeu consultar tota la programació del Festival de Cinema de Menorca

En la secció de Cinema Social, dedicada a temes socials i a l’activisme, enguany es projectaran dos films que tracten sobre la transsexualitat: Trans*Happy, el primer documentari web sobre la infància trans fet a les Illes, i el film Me llamo Violeta, que va guanyar el Premi del Públic i el Premi Amnistia Internacional al darrer DocsBarcelona.

Enguany, Menorca es vol agermanar cinematogràficament amb una altra illa: Malta, amb la qual comparteix cultura, mar, paisatge i ara també cinema. L’illa de Malta durà a Menorca quatre curtmetratges i un llargmetratge. Els curtmetratges es podran veure el dissabte 20 a l’Illa del Rei. El llargmetratge Simshar es va projectar dimecres 17 al pati de Sant Francesc de Maó.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor