06.09.2018 - 17:00
|
Actualització: 06.09.2018 - 17:35
El Priorat és una comarca amb una llarga tradició vinícola que es remunta molt abans que els seus vins fossin dels més cotitzats del país. Per això ja fa vint anys que a Poboleda van voler recordar com es recollia del raïm de manera tradicional amb la festa de la Verema a l’Antiga, que es fa aquest cap de setmana. Actualment, és més que un homenatge a aquest costum ancestral, perquè és un aparador ben potent per a difondre els vins de la DOQ Priorat.
La festa comença de bon matí amb un repic de campanes i anant a veremar com abans, és a dir, amb carros, mules i estris i roba tradicional. Havent acabat es fa un esmorzar popular i tot seguit arriba l’hora de la ‘piada’ del raïm, consistent a trepitjar-lo amb els peus nus en un cossiol per extreure’n most. Després, a la tarda, es fa un dels actes més concorreguts de la festa: el la degustació de vins. Enguany hi participen vint-i-cinc cellers i és una de les millors oportunitats per a tastar alhora els diversos vins de la DOQ Priorat.
A més, enguany la Verema a l’Antiga fa vint anys, i per això, sense alterar els actes tradicionals, el programa incorpora algunes novetats. Així, el tast de vins serà amenitzat amb música en directe, s’inaugurarà un espai infantil per a acostar la canalla a aquesta cultura i tradicions i es farà un berenar popular de pa amb vi i sucre. L’oferta gastronòmica també serà ampliada amb un racó propi dins la fira i hi estrenaran un mercat de productes de la terra amb formatges, mel, oli i artesania.