04.04.2019 - 17:00
Aquest cap de setmana la Festa Alícia’t porta a Món Sant Benet més de 150 activitats al voltant de l’alimentació i la gastronomia pensades per a amants del menjar, adults i famílies. Entre la programació destaca un ampli ventall de propostes lúdiques i festives que posen la cuina al servei del gran públic i fan prendre consciència a tothom de la importància de cuidar-se i seguir uns bons hàbits alimentaris. Així mateix, també es vol difondre la riquesa turística i gastronòmica del territori.
Alícia’t, la festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona, és una iniciativa de la Fundació Catalunya La Pedrera, la Fundació Alícia i la Diputació de Barcelona i es fa cada primavera al complex de Món Sant Benet, a la comarca del Bages. La iniciativa concentra cada any milers de persones en un sol cap de setmana i és una aposta per donar a conèixer la tasca que fa la Fundació Alícia (Alimentació i Ciència) amb la filosofia d’aprendre tot divertint-se.
La festa gira al voltant de dos grans eixos: per un costat hi ha un espai expositiu, que esdevé un gran aparador dels atractius turístics i gastronòmics de les comarques de Barcelona, i per l’altre hi ha un extens programa d’activitats que inclou tallers, demostracions de cuina, tastos i espectacles, entre més propostes. Així es podran fer activitats tan diverses com ara aprendre a aplicar les tècniques més punteres d’El Bulli a la cuina de casa, descobrir què menjava la gent al neolític o fer un volt gastronòmic per les comarques de Barcelona sense moure’s de lloc a través del vi i el formatge. També es podran escoltar els consells i les experiències de xefs amb estrella Michelin o fer una visita en família als horts de la fundació.