Ferran Palau, el Konvent, Hermanas Picohueso, Benet Casablancas, Comas-Pont Arquitectes i l’ARBAR, guanyadors dels I Premis El Temps de les Arts

  • La cerimònia era convocada per la revista El Temps de les Arts en col·laboració amb la Federació Llull i la Xarxa d’Universitats Vives

VilaWeb
Redacció
20.06.2021 - 23:53

Aquest vespre s’ha fet la gala de la primera edició dels Premis El Temps de les Arts, que la revista homòloga ha convocat amb la col·laboració de la Federació Llull (formada per Acció Cultural del País ValenciàObra Cultural Balear i Òmnium Cultural) i de la Xarxa d’Universitats Vives. El director de cinema Lluís Danés ha dirigit l’acte, que s’ha emès de forma quasi simultània per les televisions del país: TV3, Catalunya Ràdio, IB3, À Punt TV, TV Andorra i Alguer Catalan TV i les respectives emissores de ràdio. En aquesta primera edició 500 projectes es disputaven els premis en les categories d’arquitectura, patrimoni, arts visuals, arts escèniques, música clàssica i música popular.

Els premis s’han entregat en sis indrets destacats d’interès cultural i patrimonial. A la Casa de la Vall d’Andorra s’ha entregat el Premi El Temps de les Arts en la categoria de Música Clàssica al compositor Benet Casablancas per a l’òpera L’enigma di Lea. A l’Alguer, el Claustre de Sant Francesc ha estat l’escenari de l’entrega del Premi El Temps de les Arts de Música Popular per a Ferran Palau i el seu disc Kevin. Rosa Cerarols i Pep Espelt han rebut el Premi El Temps de les Arts de Patrimoni per al projecte “Konvent: Art, cultura i territori” a l’església neobizantina de la Beneficència de València.

L’Associació per la Recerca Biocultural i Artística de Rodes (ARBAR) ha estat reconeguda per les seves propostes performatives durant el 2020 amb el Premi El Temps de les Arts d’Arts Visuals, entregat al Castell de Bellver (Palma). El Palau dels Reis de Mallorca, a Perpinyà, ha acollit l’entrega del Premi El Temps de les Arts d’Arts Escèniques per a la companyia teatral Hermanas Picohueso, mentre que a la Llotja de Barcelona, Comas-Pont Arquitectes han recollit el Premi El Temps de les Arts d’Arquitectura per al projecte “elpetitmiquel, nous espais d’aprenentatge”.

L’equip artístic, dirigit per Danés, ha comptat amb Ferran Folch al guió, Alfred Tapscott a la direcció musical i Ariadna Peya a la coreografia. Els cantants Alidé SansMireia VivesElena GadelLluís Cartes, David de Casu i la formació Marala; els músics Cati PlanaPau Figueres i Guillem Fullana; la Cobla Bisbal Jove, la Banda Simfònica de la Unió Musical de LlíriaRumba Coumo i In Crescendo; sis corals infantils i sis bandes de percussió de Barcelona, l’Alguer, Andorra, Perpinyà, València i Palma; les veus de Sílvia BelFranca MasuJessica CasalCristina GinerJosep Manel Casany i Anna Perelló.

Cadascun dels cinc guanyadors ha rebut una obra de l’artista Perejaume i una dotació econòmica de tres mil euros. Per cada categoria, els guardons també han reconegut la feina d’altres creadors amb diferents accèssits. En l’àmbit de la Música Clàssica, els guardonats han estat l’Orquestra Simfònica Camera Musicae per al seu 15è aniversari (Primer accèssit), Capella Ministrers per al projecte “Germanies” (Segon accèssit) i Albert Torrens i Montse Torrent, per a “La Dama de l’orgue” (Menció especial). Pel que fa a Música Popular, el jurat ha reconegut a Tarta Relena per al disc “Intercede Pronobis” (Primer accèssit) i Sis Veus CB, per al disc “Els dies i les dones” (Segon accèssit).

En l’àmbit de Patrimoni, han estat premiades l’Associació Cultural 48h Open House per al “Festival d’arquitectura” (Primer accèssit), Espai Columba/Santa Coloma (Segon accèssit) i Trabajos arqueológicos y de fosas comunes en el campo de concentración de Albatera (Menció especial). En la categoria d’Arts Visuals han rebut accèssits la Fundació Vila Casas per al projecte “Càpsules de confinament: art i pandèmia a Catalunya” (Primer accèssit) i Marc Vilanova, per a l’escultura “Phonos”(Segon accèssit) i dues mencions especials per a l’exposició “On germinen els silencis” comissariada per Irene Ballester Buigues i Ray Vüilsen, per al projecte digital “Realitats Virtuals?”.

En el terreny de les Arts Escèniques, Cabosanroque ha rebut el Primer Accèssit per la instal·lació sonora “Dimonis” i la Companyia Teatre Micalet el Segon Accèssit pels seus 25 anys. Per acabar, en l’àmbit d’Arquitectura, han estat premiats l’estudi vora Arquitectura, pel projecte “Entorns Mercat del Born” (Primer accèssit), Eduard Callís, Guillem Moliner i Quim Domene, per al projecte “Can Sau. Escenografia d’urgència” (Segon accèssit) i Xevi Bayona, per a “Habitare o llar sense casa” (Menció especial).

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor