17.02.2024 - 20:06
El cuiner i fundador del Bulli, Ferran Adrià, ha revelat que va optar per impulsar la universitat gastronòmica a Madrid –el Madrid Culinary Campus (MACC)– perquè a Barcelona no la van acceptar. “Ho dic per primera vegada: vaig proposar quatre o cinc vegades poder fer una universitat gastronòmica a Barcelona i no m’ho van acceptar perquè creien que no era important”, ha dit a RAC1. “La MACC està situada a la Universitat Pontifícia de Comillas i l’he muntat amb Andoni Luis Aduriz, del restaurant Mugaritz”, ha continuat el prestigiós cuiner, que també ha dit que va renunciar a tenir un restaurant a l’estadi Santiago Bernabéu: “Vaig dir que no perquè el futbol i el Barça són sagrats.”
A banda, ha anunciat que el primer de maig tornarà a obrir al públic el Museu del Bulli, el Bulli1846. “És molt important per preservar el llegat d’allò que va ser el restaurant, perquè d’aquí a 50 o 100 anys la gent pugui saber què era el Bulli”, ha dit.
A més, ha recordat que també té entre les mans la Bullipedia, una enciclopèdia sobre gastronomia: “Serà la primera gran enciclopèdia sobre gastronomia, creativitat i innovació del món.”