L’entorn de Fermí Puig se n’acomiada a Granollers: “Ens ha deixat la unió dels amics”

  • Puig es va morir divendres a 65 anys a causa de les complicacions d'un càncer

VilaWeb

Redacció / ACN

21.07.2024 - 11:45
Actualització: 21.07.2024 - 12:57

Amics, familiars i personalitats de molts àmbits diferents han dit adeu al cuiner Fermí Puig al tanatori de Granollers, on aquest cap de setmana s’hi ha fet la vetlla. Durant la cerimònia, el periodista Jordi Basté n’ha glossat la figura amb anècdotes que van viure plegats, especialment aquelles relacionades amb els àpats i el Barça. “Ens ha deixat la unió dels amics”, ha dit.

Basté n’ha destacat el caràcter afable, catalanista “de pedra picada”, culer “pessimista”, lletraferit, savi i “tocapebrots”. “Polemitzava tant que aconseguia fer-te canviar d’opinió constantment”, ha dit.

A més de familiars i amics, al tanatori de Granollers s’hi han aplegat també desenes de personalitats, com ara una representació de la directiva del Barça, encapçalada pel president, Joan Laporta; i el director esportiu del Machester City i ex-jugador blaugrana, Txiki Begiristain. A més, també hi han anat personalitats del món polític i econòmic, com ara l’ex-conseller d’Economia Jaume Giró, el secretari general de Junts, Jordi Turull, i el també l’ex-diputat i periodista Eduard Pujol. Del món de la comunicació i la cultura hi han assistit Jaume Roures, Sergi PàmiesToni Clapés, entre més.

Puig es va morir divendres a 65 anys a causa de les complicacions d’un càncer. Durant la seva carrera va destacar com a cuiner i divulgador gastronòmic. D’ençà del 2013 regentava un restaurant amb el seu nom al carrer de Balmes de Barcelona, que va deixar el maig per jubilar-se. També era autor d’uns quants llibres de cuina i col·laborador habitual del programa radiofònic El món a RAC1.

Puig era considerat un dels principals referents de la cuina tradicional catalana. El xef va començar a treballar a les cuines al restaurant de la cuinera Montse Guillén, al mateix barri on tenia l’últim establiment que va regentar, i s’havia format en restaurants de renom, com ara El Bulli, on va recomanar el cuiner Ferran Adrià, que acabaria essent un dels cuiners més reputats del món.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor