22.09.2017 - 14:48
VALÈNCIA, 22 (EUROPA PRESS)
La Federació de Càmpings de la Comunitat Valenciana ha expressat el seu “rebuig frontal a la imposició” d’una “taxa turística o taxa al turista”.
El col·lectiu manifesta, en un comunicat, que els càmpings legals de la Comunitat Valenciana generen 1,5 milions de pernoctacions en temporada baixa, en els mesos d’hivern. Açò els confereix, subratlla, la posició de lideratge a l’àmbit europeu i són un pilar fonamental de la desestacionalització de l’ocupació a la Comunitat Valenciana.
La federació considera que “és injust gravar als clients amb un impost encobert, mentre que els propietaris d’establiments il·legals segueixen enriquint-se a costa del sector, jugant amb la seguretat dels usuaris en mancar de tots els requisits per a operar i fomentant l’economia submergida”.
“És per açò –prossegueixen– que, al costat de la resta de les associacions turístiques i representants del sector de la Comunitat Valenciana instem el Govern de la Generalitat Valenciana a què pose els mitjans necessaris, humans i tècnics, per a legalitzar tots els establiments il·legals que operen en la nostra autonomia. La legalització d’estos negocis incrementarà els recursos de l’Administració a través de la recaptació d’impostos i generarà llocs de treball legals amb les seues corresponents aportacions a la Seguretat Social”.
PERSEGUIR EL FRAU
Afigen que “hospitals, col·legis, infraestructures i servicis socials es veuran beneficiats si es persegueix el frau i l’economia submergida” i recalquen que “el turista no ha d’assumir, a costa del seu pressupost de despesa per a oci, les inversions públiques”.
Igualment, destaquen que el 30% dels clients dels càmpings són clients de la pròpia Comunitat Valenciana i “se’ls estaria gravant per realitzar una activitat que igualment realitzarien en la seua població d’origen”. Solament desplacen la seua activitat dins del mateix territori i, a més, es redueix el poder adquisitiu i la capacitat de despesa del client, argumenten.
Al seu paréixer, “un impost al turisme de preu fix suposa al sector càmping una pujada de més del 10% en temporada baixa (hivern)”. “Esta pujada suposarà un impacte negatiu en l’ocupació en temporada baixa i un fre a la desestacionalització del mateix. No és que es premie mantindre ocupacions en temporada baixa o la generació de riquesa amb proveïdors locals, sinó que es pensa a gravar estes activitats”, asseveren.
Per tot açò, en col·laboració amb altres membres del sector, la federació s’ha unit a la iniciativa ’20 raons per les quals NO s’ha d’aplicar una ‘taxa turística’ a la Comunitat Valenciana’.