Una ‘mascletà’ plena de sorpreses homenatja el col·lectiu LGTB i la dona i atrapa el públic des de l’inici

  • Una 'mascletà' intensa i plena de sorpreses, disparada este dimarts en la Plaça de l'Ajuntament de València per la pirotècnia Vulcano dins del programa oficial de les Falles 2017, ha homenatjat amb els colors que ha oferit el col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals (LGTB) i la dona. Així mateix, amb tots els elements que ha oferit i amb la potència que ha aconseguit, ha aconseguit atrapar el públic des de l'inici i embogir al final.

VilaWeb

Redacció

14.03.2017 - 16:38
Actualització: 14.03.2017 - 18:04

VALÈNCIA, 14 (EUROPA PRESS)

Una ‘mascletà’ intensa i plena de sorpreses, disparada este dimarts en la Plaça de l’Ajuntament de València per la pirotècnia Vulcano dins del programa oficial de les Falles 2017, ha homenatjat amb els colors que ha oferit el col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals (LGTB) i la dona. Així mateix, amb tots els elements que ha oferit i amb la potència que ha aconseguit, ha aconseguit atrapar el públic des de l’inici i embogir al final.

El tir ha sigut “perfecte”, com ha indicat en concloure el propietari de l’empresa pirotècnica, José Luis Giménez, que ha assenyalat que ha transcorregut com estava previst i ha valorat que la climatologia acompanyara i que “el vent fóra el correcte perquè es poguera veure” tot el programat.

“La ‘mascletà’ ha anat molt bé. Ha anat a molt bon ritme, el terratrèmol ha sigut impressionant i el final ha sigut un èxtasi total”, ha manifestat el responsable de Vulcano, una empresa situada en Villarejo de Salvanés (Madrid).

Giménez ha indicat que la part que més li ha agradat ha sigut el principi perquè ha aconseguit ser “molt elegant, amb tot molt ben col·locat i molt ordenat”, al mateix temps que ha mostrat la seua satisfacció per la resposta del públic a la ‘mascletà’ que ha oferit. “Crec que que ha agradat molt”, ha dit.

Així mateix, ha comentat que la seua intenció en oferir una gran varietat d’elements que han omplit la Plaça de l’Ajuntament de València de so, color, intensitat, ritme i potència era “fer espectacle”.

“La ‘mascletà és el nom genèric que té açò però al meu m’agrada fer espectacle. Crec que que és un moment per a fer espectacle i que la gent ho gaudisca després d’estar esperant ací una bona estona per a este acte”, ha asseverat el pirotècnic, que ha agregat que la intenció era també atraure al públic des del començament.

“La idea era tindre atent el públic i fer un inici atractiu perquè la gent sentira el ritme i fóra ficant-se en la ‘mascletà’. Per a viure-la, gaudir-la i sentir-la, perquè en tot moment estiguera en dins d’ella”, ha afirmat Giménez.

El públic ha rebut el final del tir amb una forta ovació que ha repetit davant el balcó principal de l’Ajuntament de València quan després de la ‘mascletà’ el pirotècnic ha eixit a saludar. El professional i la resta del seu equip han sigut també rebuts amb aplaudiments i felicitacions en entrar al balcó municipal.

“LA LLIBERTAT”

Respecte als colors que s’han pogut veure en diferents moments del tret, el seu responsable ha explicat que primer s’han oferit alguns colors solts i després, en el centre de la Plaça de l’Ajuntament, els colors de la bandera arc de Sant Martí en homenatge al col·lectiu LGTB. Així mateix, ha apuntat que s’ha mostrat també el color rosa en homenatge a la dona.

“S’ha mostrat la bandera de la llibertat. Ha un detall per al col·lectiu LGTB, un col·lectiu que a voltes ho passa malament i se sent marginat, perquè senten forces i lluiten per a ser felices. Ha sigut un homenatge a la diversitat, al moviment LGTB i a la dona”, ha asseverat el pirotècnic.

Igualment, respecte a la distribució del color i a la seua decisió d’oferir-ho en diversos moments de la ‘mascletà’, José Luis Giménez ha assenyalat que “en l’art cal introduir els elements un a un”.

Pel que fa al material reglamentari utilitzat en el tir d’este dimarts, ha indicat que s’han usat 148 quilograms i ha ressaltat que s’han introduït algunes “coses noves”, en la part digital i en volcans, que “han eixit de meravella”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor