31.05.2018 - 17:00
|
Actualització: 31.05.2018 - 22:58
Les notícies falses, la desinformació i generar desconfiança en l’altre mitjançant històries aparentment certes són qüestions molt actuals. Però també són els eixos temàtics del clàssic de William Shakespeare Otel·lo. Qüestions universals que, des de la perspectiva del segle XXI, prenen una dimensió diferent. I és això que la companyia les Antonietes porta a l’escenari de la Seca Espai Brossa del 31 de maig al 24 juny: Othello.
L’escenografia senzilla i sòbria fa que la paraula sigui el vehicle fonamental per a explicar l’obra. No és arbitrari. És la manera de mostrar que la paraula pot ser una eina per a influir en els sentiments dels altres, per a manipular-los. Perquè per Oriol Tarrasón, que dirigeix i ha adaptat l’obra, Othello no és una obra sobre la gelosia sinó que és ‘la gran obra sobre la manipulació’.
A més de la manipulació, altres qüestions molt presents en l’obra de Shakespeare són la violència de gènere, la gelosia i el racisme. ‘La violència de gènere és un problema actual i molt preocupant’, explica Tarrasón, i diu que amb l’obra volen ‘esdevenir un altaveu per a denunciar les injustícies socials per mitjà del teatre’.
Han fet una adaptació molt actual perquè, segons que explica el director, no hi ha gaire diferència entre Shakespeare i ‘la impunitat d’avui dia de publicar notícies manifestament falses’, ja sigui en mitjans de comunicació on en xarxes socials. No és la primera vegada que les Antonietes adapten un clàssic: abans, han portat als escenaris obres com Un tramvia anomenat desig, de Tennessee Williams, o Vània, d’Anton Txékhov.
Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes