23.02.2022 - 17:28
|
Actualització: 23.02.2022 - 18:28
Catorze alumnes de l’IES Les Alfàbegues de Bétera (Camp de Túria) han estat expulsats per haver participat en una agressió multitudinària i de caràcter homòfob a un docent del centre.
Els fets, que encara s’investiguen i que podrien desembocar noves expulsions, es produïren la setmana passada al pati del centre. Segons ha avançat À Punt, el dimecres passat dues alumnes van sortir al pati amb una bandera LGTBI, diversos alumnes s’hi van apuntar fent una manifestació improvisada que els docents intentaren aturar. L’endemà, un grup nombrós d’alumnes es presentà al centre amb banderes espanyoles i n’organitzà una mobilització de rebuig, fins que un professor demanà als alumnes que s’aturessin. Fou aleshores que aquest grup d’alumnes, uns cent cinquanta, l’increparen, li llançaren entrepans i fins i tot li estiraren els cabells, tot proferint improperis sobre la seva condició sexual.
El centre ha convocat avui un claustre extraordinari, i entre els alumnes s’està enllestint un manifest de suport al docent agredit.
Ara com ara, la conselleria d’educació no ha ofert cap informació sobre l’incident ni les sancions imposades als alumnes, tot al·ludint a la legislació de protecció de dades. Sí que ha informat, així i tot, sobre l’activació del Pla de Prevenció de la Violència i de Promoció de la Convivència (PREVI), que inclou l’assessorament i assistència jurídica al professorat víctima d’atacs en l’exercici de la seva feina. Paral·lelament, s’ha activat la Unitat Especialització d’Orientació (UEO) de València per tal d’implementar les accions de sensibilització adients. El cas està en mans de la fiscalia de menors.
Els sindicats docents, per la seva banda, han mostrat indignació per la notícia i han expressat solidaritat amb el professor agredit. El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV), per exemple, ha manifestat el seu rebuig rotund a l’agressió i ha remarcat que “no és casualitat que una agressió tan greu com aquesta s’hagi produït en un context polític com l’actual, amb l’auge de determinada ideologia que fomenta aquests comportaments i no respecta cap fet diferencial”. És per això que el sindicat es reafirma en la “lluita necessària contra qualsevol mena de discriminació per raó de gènere, llengua, origen, religió, sexe, edat, discapacitat, orientació sexual o similars”.
La Federació d’Ensenyament de CCOO (FECCOOPV) també ha condemnat l’agressió, tot manifestant que “el nostre compromís amb la llibertat sexual, el respecte a la diversitat en el seu sentit més ampli i l’educació en democràcia és una constant de la nostra acció sindical. Lamentablement, fets com aquest constaten la necessitat de continuar fent esforços, posant tots els recursos necessaris i implicats tota la societat per a avançar cap a la convivència”. A parer del sindicat, “el discurs LGTB-fòbic de la ultradreta passa factura tot introduint crispació i polarització en tots els entorns de la societat i totes les edats”.