‘Meet Vincent van Gogh’: l’exposició que descobreix l’obra del geni neerlandès en 360 graus

  • La mostra, que arriba a Barcelona, ofereix una experiència multisensorial al voltant de l'art de Van Gogh en una vela de 1.500 metres quadrats

VilaWeb

Redacció

14.03.2019 - 17:00
Actualització: 14.03.2019 - 17:45

Amb els seus quadres, Vincent van Gogh va crear un univers molt particular, imaginatiu i ric en formes, textures i colors. Per això és un artista especialment apte per a les experiències immersives: qui no ha somiat mai a endinsar-se en una de les seves obres? Doncs, des d’aquest cap de setmana, això és possible gràcies a l’exposició ‘Meet Vincent van Gogh que serà al Port Vell de Barcelona fins al 2 de juny.

És una exposició de grans dimensions que ocupa tota una vela de 1.500 metres quadrats i que ha estat produïda pel museu Van Gogh d’Amsterdam. Aquest centre de referència en l’obra de Van Gogh ha dissenyat l’exposició com una experiència multimèdia, immersiva i multisensorial per acostar-se a l’art del pintor neerlandès per mitjà dels sentits. D’aquesta manera, els visitants poden tocar les reproduccions de les obres i fins i tot posar-s’hi dins: és possible seure al llit que l’artista va pintar en el retrat de la seva habitació a El dormitori d’Arle i resseguir amb les mans els traços gruixuts i sinuosos que dibuixen el firmament a La nit estelada.

Per tal de fer l’experiència com més immersiva millor, la mostra es complementa amb tota mena de projeccions en tres dimensions, animacions multimèdia a gran escala i diversos audiovisuals interactius que permeten de bussejar entre l’obra de l’artista. I amb un microscopi especial, també es poden veure tots els detalls dels seus quadres. A més de la innovació tecnològica de primer ordre, l’exposició ‘Meet Vincent van Gogh’ també és molt exhaustiva i es complementa amb abundants fotografies, fragments de cartes i vídeos que parlen sobre les diverses etapes artístiques i vitals de Van Gogh.

 

meet van gogh3

La visita va acompanyada d’una audioguia on el mateix Van Gogh i la seva família relaten la història de cada quadre a patir de cartes que va escriure el pintor. Perquè al llarg de la seva vida, l’artista neerlandès va mantenir una correspondència fluida amb el seu germà Theo, que era marxant d’art, i també amb la seva cunyada i els seus pares. Amb les seves veus, hom es pot fer una idea més clara de la personalitat de Van Gogh i de la seva manera de crear, perquè parla dels seus sentiments, anhels, pors, frustracions i motivacions.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor