Experts veuen que nous tractaments milloren la qualitat de vida d’afectats per hemofília B

  • Una trentena d'especialistes en el camp de l'hemofília reunits en el simposi 'Nous reptes en hemofília' han destacat el canvi de paradigma amb la irrupció de teràpies que milloren notablement la qualitat de vida en els pacients afectats per hemofília B.

VilaWeb
Redacció
02.06.2017 - 17:47

MADRID, 2 (EUROPA PRESS)

Una trentena d’especialistes en el camp de l’hemofília reunits en el simposi ‘Nous reptes en hemofília’ han destacat el canvi de paradigma amb la irrupció de teràpies que milloren notablement la qualitat de vida en els pacients afectats per hemofília B.

El simposi, que ha tingut lloc aquest divendres en el Parador d’Alcalá de Henares organitzat per CSL Behring, ha comptat amb la presència, entre altres, del cap del Departament d’Hematologia de l’Hospital Universitari La Pau, Víctor Jiménez-Yuste, i l’especialista en Medicina Interna i Hematologia de Vall d’Hebron, Carme Altisent.

L’hemofília és un trastorn hemorràgic congènit, que actualment afecta prop de 3.000 persones a Espanya i que es caracteritza per l’aparició d’hemorràgies internes o externes degudes a un dèficit en els factors de coagulació VIII o IX que participen en el procés de coagulació de la sang.

Jiménez-Yuste ha assegurat que l’arribada de nous tractaments permetrà espaiar les infusions intravenoses, la qual cosa suposarà una “millora importantíssima” en la qualitat de vida dels pacients, en un augment dels nivells vall i en una millora dels episodis hemorràgics.

Quant al futur del tractament de l’hemofília, Altisent ha considerat que s’està “en un moment històric” amb la participació en programes per al desenvolupament de nous tractaments que permeten controlar no solament el sagnat, sinó aconseguir sagnat zero en el pacient amb hemofília.

“Per aquesta trajectòria, crec que els futurs tractaments seran molt nous, segurs i eficaços”, ha remarcat Altisent.

El simposi coincideix amb el llançament d’un tractament innovador d’acció perllongada per als pacients amb hemofília B, desenvolupat per CSL Behring, que uneix el factor de coagulació IX recombinant amb l’albúmina recombinant.

Segons els assajos clínics, una única administració d’aquest tractament manté uns nivells d’activitat del factor IX per sobre del 5% durant més de 14 dies en la majoria dels pacients en profilaxis, la qual cosa suposa una taxa anual d’hemorràgies espontànies de zero, amb la qual cosa poden passar fins a 14 dies entre infusions.

La doctora de l’Hospital Universitari La Paz, María Teresa Álvarez, ha afirmat que el tractament profilàctic preveu el desenvolupament d’artropatia en els pacients amb hemofília greu i permet disminuir el nombre d’infusions intravenoses.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor