27.02.2020 - 16:14
|
Actualització: 27.02.2020 - 17:05
Un exoplaneta el doble de gran que la Terra resulta potencialment habitable, fet que obre la recerca de vida en mons molt més grans que el nostre i més petits que Neptú.
Un equip de la Universitat de Cambridge va fer ús de la massa, el radi i les dades atmosfèrics de l’exoplaneta K2-18b i ha determinat que és possible que el planeta allotgi aigua líquida en condicions habitables sota la seva atmosfera rica en hidrogen. L’exoplaneta, és a cent vint-i-quatre anys llum de distància, té 2,6 vegades el radi i 8,6 vegades la massa de la Terra, i orbita la seva estrella dins de la zona habitable, on les temperatures poden permetre l’existència d’aigua líquida.
L’exoplaneta K2-18b ja va ser objecte d’una important cobertura mediàtica a la tardor de 2019, ja que dos equips diferents havien informat de la detecció de vapor d’aigua en la seva atmosfera. No obstant això, l’extensió de l’atmosfera i les condicions en l’interior continuaven sent desconegudes.
El doctor Nikku Madhusudhan de l’Institut d’Astronomia de Cambridge, han demostrat ara que tot i la mida de K2-18b, el seu embolcall d’hidrogen no és necessàriament massa gruixuda i la capa d’aigua podria tenir les condicions adequades per a suportar la vida.