‘Eufòria’ per dins: així es viuen els minuts previs d’una gala

VilaWeb

Text

Emma Granyer

01.03.2024 - 22:04
Actualització: 02.03.2024 - 10:16

Comença una nova temporada d’Eufòria. Moltes llars catalanes segur que ja tenen sintonitzat el canal 3Cat per descobrir què depara aquesta tercera temporada, marcada, sobretot, pels canvis. Membres del jurat nous, noves mecàniques de concurs i setze noves veus dalt l’escenari: en Rangel, la Lluna, el Xavi Noms, la Dounia, el Pau Culleré, la Tamara, la Valèria, el Lluís, el Julien, la Maria, la Bita, el Yuk, l’Hugo, l’Aina da Silva, la Misty i el Fredrick debuten avui a la primera gala del programa.  A més, Alfred Garcia i Albert Sala debuten com a membres del jurat al costat de Carol Rovira, que repeteix de la temporada anterior i torna a jutjar les actuacions dels concursants. També Alfons Nieto i Natalia Palomares se sumen a l’equip de preparadors que assessorarà els concursants. Tots dos acompanyaran per primera vegada Dani Anglès. Però això no és tot, per acabar-ho de fer més emocionant, avui es descobreix també un nou funcionament. A diferència de temporades anteriors, en què els concursants cantaven en grups de quatre i el jurat havia de triar necessàriament dues persones per a enviar-les a la zona de perill i salvar-ne les altres dues, enguany el nombre de persones en zona de perill serà indeterminat. Després de cada bloc de quatre actuacions, el jurat valorarà i podrà enviar a la zona de perill un concursant, dos, tres o quatre, o salvar-los totes. Això sí, com sempre, el VAR musical podrà enviar concursants a la zona de perill per les segones veus. En aquesta tasca, repeteixen Jordi Cubino, productor musical i Clara Lunapreparadora de veu.Miki Núñez i Marta Torné repeteixen per tercer any consecutiu com a presentadors del programa amb una gran complicitat. Tot i que els milers de seguidors del programa estan expectants per aquesta primera gala, moltes hores abans –moltíssimes–, el plató d’Eufòria ja treia fum per tenir-ho tot a punt per donar el tret de sortida aquesta nova edició.

A les sis de la tarda, dues-centes vuitanta persones feien cua a l’entrada dels estudis de TV3, a Sant Joan Despí, per poder assistir-hi com a públic. La majoria, és cert, eren familiars o amics dels concursants que venien de tot arreu dels Països Catalans per donar-los suport en aquesta primera actuació, però també n’hi havia molts d’altres, seguidors d’Eufòria d’ençà de la primera temporada, que anhelaven de veure l’espectacle en directe. Com és un programa com aquest per dins? Com es viu, l’eufòria dins un dels platons més grans de Tv3? Aquesta tarda, VilaWeb hem entrat a les entranyes de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per poder-vos-ho explicar.

Llums, càmera, acció!

Un cop a dins les instal·lacions de Tv3, on les cares més conegudes del canal donen la benvinguda, ens endinsem per uns passadissos laberíntics: sala de vestuari, camerinos, sales de reunions, laboratoris de creació, sales de realització, etc. I, després de pujar i baixar unes quantes escales, el plató: una nau d’uns vuit-cents metres quadrats, el més gran de tots, que d’avui i fins a final de curs acollirà les gales d’Eufòria. És el plató que, a més, també es reserva per a les ocasions especials com, per exemple, La marató.

Dins,es compleix el tòpic: el plató sembla molt més gran per la televisió. Així i tot, no deixa de ser impressionant: càmeres amunt i avall, focus de tots els colors possibles penjant del sostre, desenes de tècnics i productors donant ordes, regidors de càmeres i, fins i tot, animadors de públics. La veritat és que només d’entrar-hi es respira un ambient de ritme frenètic perquè absolutament tot surti bé. Perquè, encara que les gales siguin en directe, calen moltes hores prèvies de preparació i assaig.

 

Quan entrem al plató, els membres del jurat assagen per on hauran d’entrar i quines càmeres hauran de mirar. Els regidors van amunt i avall donant ordres: “Tornem-hi, tornem-hi. Un, dos, tres.” De mica en mica, va entrant el públic: alguns poden asseure’s en uns bancs. Els altres hauran de quedar-se drets tota la tarda, vespre i nit, però se’ls veu entusiasmats i amb moltes ganes que comenci. És el cas d’Eva Cos, Ariadna Soler i Marc Ornós, que vénen de Valls per animar la Misty, una de les concursants. Expliquen que han estat fans del programa d’ençà del primer dia i que els fa molta il·lusió poder viure una gala per primera vegada en directe. “El nivell d’enguany és molt alt”, asseguren. Una opinió que comparteixen amb el jurat. Carol Rovira, Alfred Garcia i Albert Sala, en una atenció als mitjans uns minuts abans, han assegurat que aquesta temporada serà difícil. “Els qui van seguir el càsting ho han pogut veure. Enguany hi ha molt de nivell. Molt. Tindrem feina”, assegurava Rovira. A més, els perfils de concursants són diferents, i també l’edat: la concursant més jove té setze anys i, els més grans, trenta. Així i tot, per al jurat, aquesta diferència enriquirà el programa. “Ens han acostumat que el millor és l’homogeneïtat, i no és veritat!”, exclamava Rovira. Alhora, tots tres encaraven el desafiament amb molta il·lusió. Alfred García, per exemple, que va ser membre del concurs Operación Triunfo el 2017 i que, per tant, ha viscut de primera mà una experiència com aquesta, explica que, per sobre de tot, intentarà de “ser més persona que no pas personatge” per a empatitzar amb ells. “Valorarem molt el compromís dels concursants i les ganes que tenen de treballar i millorar. El talent és innat, però és tan sols una petita part de tot el que s’acaba valorant”, afegia. En definitiva, buscaran un “artista 360”: que sàpiga ballar, interpretar, cantar i que tingui carisma, entre moltes altres coses.

Entre el públic també hi ha la cosina i els pares de Maria Subirós, una de les concursants que fa temps que lluita per fer-se un lloc al món de l’espectacle. Segons que expliquen, fins aquest matí “estava prou tranquil·la”. Ara els qui estan nerviosos són ells, que esperen “que tot surti bé, però, sobretot, que en gaudeixi”.

Mentre parlem amb el públic, ens demanen silenci absolut: Miki Núñez i Marta Torné surten a saludar al públic, que ja fa un parell d’hores que s’espera. “Com esteu? Teniu ganes d’Eufòria?”, pregunta Núñez. “Sí!”, exclama a l’uníson el públic. Ells ja fa estona que van vestits per a l’ocasió: ella, amb una faldilla de colors lila de conjunt amb una camisa de brillants, i ell, amb un vestit d’home de color negre molt elegant. A les dues del migdia, els presentadors ja eren a TV3 per preparar-se. Després de tres anys, encara ho viuen amb la mateixa intensitat que el començament. Fins i tot ara, que tots dos tenen molts projectes i molt variats –Miki Núñez s’ha estrenat com a actor a la sèrie Jo mai mai, també de 3Cat–, asseguren que han arribat a dir que no a altres feines per presentar Eufòria. “Ho vivim com si estiguéssim amb família”, deia Núñez mentre Torné hi posava cullerada: “I mira que treballar els divendres fins a les tantes no seria la primera cosa que voldríem fer, eh?”

Al plató, novament, silenci absolut: les primeres notes de “Don’t stop me now” de Queen comencen a sonar. Ara sí: comença Eufòria.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor