EUA/Rússia.- El líder dels republicans a la Cambra de Representants creu que Putin podria haver pagat Trump

  • El líder de la majoria republicana a la Cambra de Representants dels Estats Units, Kevin McCarthy, va assegurar abans que Donald Trump fos nominat oficialment pel Partit Republicà com a candidat a la Casa Blanca, que hi havia "dues persones" que creia que havien rebut pagaments per part del president de Rússia, Vladímir Putin, i que una d'aquestes dues persones era el mateix Trump.

VilaWeb
Redacció
18.05.2017 - 09:33

MADRID, 18 (EUROPA PRESS)

El líder de la majoria republicana a la Cambra de Representants dels Estats Units, Kevin McCarthy, va assegurar abans que Donald Trump fos nominat oficialment pel Partit Republicà com a candidat a la Casa Blanca, que hi havia “dues persones” que creia que havien rebut pagaments per part del president de Rússia, Vladímir Putin, i que una d’aquestes dues persones era el mateix Trump.

“Hi ha dues persones a les quals crec que Putin paga: Rohrabacher i Trump”, va afirmar el republicà en una conversa privada que va tenir amb més líders de la formació, segons una gravació de la trobada a la qual ha accedit el diari ‘The Washington Post’.

Dana Rohrabacher, de Califòrnia, és un congressista conegut per la seva postura favorable al mandatari rus. El president de la Cambra, Paul Ryan, també present en la trobada, va aturar la conversa perquè l’afirmació de McCarthy no anés més enllà i es va comprometre a què aquesta declaració es mantingués en secret.

Després de la frase del líder de la majoria a la Cambra, alguns van riure, a la qual cosa el mateix McCarthy va respondre: “Ho juro per Déu”. Ryan va demanar a la resta de republicans que l’afirmació quedés com una conversa privada. “Sense filtracions… Així és com sabem que som una veritable família”, va afegir.

La relació entre Trump i el Govern de Moscou ha aixecat polèmica des d’abans fins i tot que el republicà arribés a la Casa Blanca. La publicació dels correus electrònics de membres del Partit Demòcrata abans de les eleccions, entre ells els de l’entorn de l’excandidata Hillary Clinton, han provocat que Washington sospiti que Rússia va interferir en els comicis per afavorir l’actual mandatari.

Des de llavors, els contactes entre l’exassessor de Seguretat Nacional i l’ambaixador de Rússia als Estats Units, Serguei Kisliak, que el van obligar a dimitir del seu càrrec menys d’un mes després d’assumir-lo, o les recents converses entre Trump i el secretari d’Estat rus, Serguei Lavrov, en les quals presumptament haurien abordat informació altament classificada han contribuït a què la polèmica continuï.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor