11.10.2017 - 10:12
NOVA YORK, 10 (Reuters/EP)
Les víctimes de la massacre que va tenir lloc l’1 d’octubre durant un concert de country a localitat nord-americana de Las Vegas, on van morir 58 persones, han presentat una demanda col·lectiva contra diversos fabricants de ‘bump stocks’, els aparells que permeten convertir un fusell semiautomàtic en un arma automàtica.
La demanda, que ha estat presentada davant un tribunal del comtat de Clark, a l’Estat de Nevada, i es troba a l’espera de ser admesa a tràmit, exigeix que es prenguin mesurades contra l’empresa Slide Fire Solutions, així com d’altres fabricants, per negligència.
El document no inclou les ferides patides per centenars de persones que es trobaven a l’esplanada davant l’hotel Mandalay Bay, des de la qual es van produir els trets, que es van saldar amb més de 500 ferits.
Les forces de seguretat de Las Vegas van informar la setmana passada que l’autor de la massacre, Stephen Craig Paddock, tenia 47 armes, la majoria adquirides recentment. D’aquestes 47, almenys 12 comptaven amb un ‘bump stock’, que les convertia en automàtiques.
El president dels Estats Units, Donald Trump, ha destacat recentment que l’Administració estudiaria prohibir la venda d’aquest tipus d’aparells després de la massacre de Las Vegas.
D’altra banda, l’Associació Nacional del Rifle (NRA) dels Estats Units ha advocat per aprovar “regulacions addicionals” que limitin la venda dels ‘bump stocks’, la qual cosa suposa una estranya concessió amb la qual volen impedir “futures tragèdies”.
La demanda assenyala que Paddock va utilitzar un dels aparells de Slide Fire per convertir un arma semiautomàtica en automàtica i acusa l’empresa de no utilitzar cap tipus de mecanisme de prevenció per evitar que els ‘bump stocks’ siguin utilitzats per terceres persones.
Així mateix, els demandants acusen la companyia d’incórrer en un delicte de publicitat enganyosa en presentar aquest tipus d’aparells com una eina d’ajuda per a aquelles persones que presenten problemes de mobilitat a les mans.