11.10.2024 - 13:51
|
Actualització: 11.10.2024 - 16:09
Els estudiants d’ESO, batxillerat i FP de tot el país han protestat avui per la incertesa pel model nou de selectivitat. Eren convocats a una jornada de vaga pel Sindicat d’Estudiants. Hi ha hagut protestes a València, Alacant, Castelló, Elx, Oriola, Benicarló, Barcelona, Tarragona, Lleida i Palma. Exigeixen que es publiqui el model d’examen de les noves proves d’accés a la universitat (PAU).
L’organització estudiantil assenyala el Ministeri d’Educació espanyol i les conselleries, i critica que no hagin presentat els canvis i novetats abans d’arrancar el curs. Fet que hauria permès als professors de preparar els continguts acadèmics i garantir que els estudiants tinguessin facilitats per a preparar la prova. En canvi, encara no saben res.
A València, s’han concentrat davant la seu de la Conselleria d’Educació i han envoltat l’edifici. A la pancarta es podia llegir “Prou de destruir l’educació pública. No són només les PAU, és tot”. Ana Isabel Arellano, del Sindicat d’Estudiants, ha mostrat la indignació: “El segon any de batxillerat per si sol ja genera molta ansietat intrínseca perquè a sobre, avui dia, encara estiguen totalment a cegues professors, professores i alumnat sobre com serà l’examen.” Així, ha avançat que tornarien a la vaga: “Tot és un desastre.”
A Barcelona, uns quatre-cents estudiants s’han manifestat pel centre per a demanar que es publiquen ja els nous models de les PAU. El Sindicat d’Estudiants amenaça amb una nova vaga el dia 18 si aquest mateix dilluns no se saben els models d’examen de totes trenta-cinc matèries. El Departament de Recerca i Universitats s’ha compromès a fer públic el model abans no s’acabi el mes. Els estudiants han començat la manifestació a la plaça de Sant Jaume, han continuat per la Via Laietana i han acabat a l’estació de França. A la Via Laietana s’han aturat davant el departament i han cridat proclames com ara “Deixeu de jugar amb la nostra salut mental” i “Si no hi ha model de PAU, hi haurà molta guerra”.
“El Ministeri d’Educació i les conselleries educatives es riuen de nosaltres i juguen amb la salut mental i el futur de desenes de milers d’estudiants, i així afegeixen encara més dificultats, més estrès i més incertesa a una prova la raó de ser de la qual és convertir l’accés a la universitat en un privilegi de classe”, ha dit el sindicat.