16.09.2024 - 19:31
Un estudi de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en col·laboració amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya i publicat a la revista Nutrients ha detectat que només el 22% dels berenars dels nens és saludable i, per tant, compleix les recomanacions de les autoritats sanitàries. La resta berenen productes ultraprocessats o amb abundància de sucres.
Els investigadors van analitzar 2.163 berenars de 734 famílies catalanes amb infants de tres a dotze anys. Així, van concloure que el 42% consistien en entrepans, el 24% en brioixeria, el 14% en fruita i un 6% en una combinació de fruita i brioixeria. Segons alerta l’Organització Mundial de la Salut (OMS), això repercuteix en l’augment sostingut del sobrepès i l’obesitat infantil arreu del món. De fet, uns quants estudis han detectat en els darrers anys un deteriorament de la qualitat de la dieta de nens, causat en bona part per l’augment del consum de cereals refinats, brioixeria, menjar ràpid i begudes ensucrades. A més, els investigadors van observar que, a mesura que augmenta l’edat dels escolars, la qualitat nutricional dels berenars baixa.
El 2022, més de 390 milions de nens i adolescents d’entre cinc i dinou anys i 37 milions de menors de cinc anys tenien sobrepès.