09.06.2017 - 17:11
VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)
El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ, ha reconegut els avanços en el territori després de quasi dos anys de Govern de PSPV i Compromís, encara que ha rebutjat que es puguen fer lectures triomfalistes del grau de compliment actual de l’Acord del Botànic. Així, ha insistit en la necessitat d’impulsar una auditoria ciutadana perquè siga la societat valenciana la que ho avalue.
En un comunicat, el nou responsable de Podem a la Comunitat ha recordat que este diumenge es complixen dos anys de la firma de l’Acord del Botànic, “que va permetre desallotjar al Partit Popular de la Generalitat”.
Estañ ha destacat que en l’actualitat, després de 20 anys de governs ‘populars’, la situació ha millorat perquè “veníem d’un govern del PP que havia saquejat la Generalitat i desmantellat bona part del nostre sistema de benestar”, de manera que “el contrast necessàriament brilla amb la foscor del passat”.
No obstant açò, ha insistit que Podem no compartix el discurs “triomfalista” dels partits del Consell, ja que “per a la majoria dels valencians el canvi de govern encara no s’ha traduït en una millora de les seues condicions de vida”.
En este sentit, ha indicat que “estem veient que les forces del Consell no poden acomodar-se en la gestió del dia a dia i oblidar-se dels objectius pels quals se’ls ha triat”.
Així, ha posat èmfasi en la necessitat d’una alternativa de futur que aprofundisca en transformacions i canvi respecte del model heretat. “El Botànic va aconseguir traure al PP de la Generalitat i frenat moltes de les seues agressions més greus, però necessitem projectar un model alternatiu per a garantir que no tornen i, sobretot, protegir al poble valencià i el seu maltractat territori”.
A més, Estañ ha remarcat que Podem ha de ser la garantia en les Corts que el Consell complix amb els seus compromisos i, per açò, han proposat que es duga a terme una auditoria del compliment del pacte que compte amb la participació de la societat civil. “Les nostres funcions han de ser la de fiscalitzar, fer d’altaveu de la societat civil i anar dissenyant eixe model alternatiu al de la corrupció i precarietat, al mateix temps que avancem en drets i benestar”.
Al seu juí, el Consell hauria de fer seua eixa proposta “apostant per mecanismes de participació, rendició de comptes i transparència”. Perquè, tal com insistixen des de la formació morada, l’Acord del Botánic era un pacte a quatre amb la societat valenciana i este hauria d’implicar-se també en la seua avaluació, “ja que sense ella, no serem capaços de portar a canvi les transformacions que nostra Comunitat necessita”, ha postil·lat.