17.05.2017 - 19:50
El ple municipal aprova una moció que revoca l’acord pres fa dos mesos
ESPLUGUES DE LLOBREGAT (BARCELONA), 17 (EUROPA PRESS)
L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha revocat la decisió d’incorporar el castellà a la retolació dels senyals de trànsit i mantindrà el català com a única llengua en aquells senyals que portin text escrit.
Així ho ha decidit aquest dimecres el ple municipal mitjançant una moció dels grups municipals d’ERC, PSC, PDeCAT, ICV, CUP i CE, que també ha comptat amb el suport de la regidora no adscrita, mentre que Cs i el PP han votat en contra.
La moció acorda sol·licitar un informe a la secretaria municipal sobre l’abast de les lleis aplicables en la retolació dels senyals de trànsit i revocar els acords de la moció aprovada el passat 15 de març –presentada per Cs amb el suport del PSC i del PP– perquè l’Ajuntament incorporés el castellà als senyals en compliment de la Llei de Trànsit.
El PSC, que al març va aprovar la moció de Cs argumentant que ho feia per “imperatiu legal”, ha canviat de postura després d’analitzar un informe de la Direcció general de Política Lingüística de la Generalitat sobre la regulació dels idiomes en els senyals de trànsit.
L’informe de l’administració autonòmica determina que, d’acord amb la Llei de Política Lingüística, la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, la Llei de Carreteres i les competències en vies públiques que té la Generalitat, els textos dels senyals de trànsit poden ser redactats exclusivament en català i que la infracció de la norma és igualment sancionable.
Durant el ple d’aquest dimecres, l’alcaldessa Pilar Díaz (PSC) ha agraït “el material, les interpretacions i la jurisprudència que han aportat la Direcció general de Política Lingüística i el Síndic de Greuges per salvar una cosa que no es va poder al seu moment”.
Díaz ha manifestat que “a Esplugues no hi ha problemes amb els senyals de trànsit, la gent les interpreta i les entén perfectament, amb la qual cosa difícilment entendria que la ciutat fes una despesa important per solucionar un problema que no existeix”.