03.09.2016 - 02:00
Pastís de figues de coll de dama
Ingredients:
10 figues de coll de dama
3 iogurts grecs
200 g de nata líquida
4 ous sencers
160 g de sucre
60 g de Maizena
ratlladura d’una llimona
Elaboració:
Agafem un vol i hi posem el sucre primer, les ratlladures de llimona, després, i seguidament els ous sencers, els iogurts i la nata. Finalment la Maizena. Ho batem tot ben batut.
Col·loquem la pasta en un motlle, untat amb mantega i farina. Ho posem al forn, que ja tindrem calent a 180°.
Mentrestant agafarem les figues, les rentarem i les tallarem a rodanxes. Nosaltres només aprofitem les del mig.
Quan faci 25 minuts que el pastís és al forn, el traurem amb compte i hi col·locarem les rodanxes de figa per sobre.
El tornarem a posar al forn uns trenta minuts més. Punxarem amb un escuradents per confirmar que sigui cuit (ha de sortir net).
Traurem el pastís del forn amb compte i el desemmotllarem. Quan sigui fred, li podrem tirar per sobre una mica de sucre de llustre. Guardarem aquest pastís a la nevera.
Cullereta de foie amb figa confitada
A sobre una cullera hi posarem un quadradet de foie, mitja figa confitada petita i ho adornarem amb uns «gargots» de crema de vinagre de Módena.
Figues confitades en almívar
Ingredients:
1/2 quilo de figues més aviat petites
1/2 quilo de sucre
1 pell de llimona
mig gotet d’aigua
Elaboració:
En un cassó al foc posarem a bullir l’aigua amb el sucre i la pell de llimona. Quan el sucre estigui desfet hi tirarem les figues. Deixarem que tot plegat bulli deu minuts.
Deixarem refredar les figues amb el mateix suc. Quan siguin fredes, ja les podrem col·locar en pots, que farem bullir al bany maria durant 20 minuts, perquè quedin hermètics. No traurem els pots del bany maria fins que siguin freds. Els eixugarem i ja els podrem etiquetar.