24.01.2022 - 16:28
|
Actualització: 24.01.2022 - 17:54
L’Església catòlica ha admès que té un miler de béns a tot l’estat espanyol que no li pertanyen i s’ha compromès amb el govern de Pedro Sánchez a col·laborar en el procés per a retornar-los. En un comunicat conjunt de l’executiu espanyol i de la Conferència Episcopal espanyola (CEE), totes dues parts expliquen que l’Església ha analitzat el conjunt de béns immatriculats entre 1998 i 2015 i ha arribat a la conclusió que n’hi ha, aproximadament, mil “que pertanyen a un tercer o no en consta la titularitat”. En aquell període, l’Església va registrar a favor seu gairebé 35.000 béns gràcies a una modificació de la llei hipotecària feta pel govern de José María Aznar el 1996.
“La previsió és que el govern posi en coneixement de les entitats locals i dels registres aquesta informació i, d’aquesta manera, es comencin els processos de regularització que puguin correspondre. A aquests efectes, l’Església manifesta el seu compromís de col·laboració per a facilitar els processos”, diu el text.
Segons el govern espanyol i la CEE, en el context del diàleg entre ambdues parts “intensificat” de l’agost ençà, l’Església ha fet un estudi exhaustiu del procés d’immatriculacions. “L’estudi ha consistit en la catalogació dels béns, la seva divisió per diòcesis i la verificació dels processos d’immatriculació a cadascun dels béns mencionats”, expliquen.
El compromís de l’Església s’ha fet públic després de la reunió del president espanyol, Pedro Sánchez, amb el president de la Conferència Episcopal espanyola, el cardenal Juan José Omella.