Escoltar la música a través d’imatges al MIRA Digital Art Festival

  • El festival serveix d'aparador a les noves creacions artístiques basades en la tecnologia

VilaWeb

Redacció

11.11.2016 - 02:00

MIRA Digital Arts Festival ofereix aquest cap de setmana més de 30 activitats relacionades amb el món de la música i les arts digitals. L’esdeveniment exhibeix noves creacions i tendències artístiques, generant simbiosis úniques entre l’art i la música a través de la tecnologia.

El programa inclou concerts audiovisuals, shows audiovisuals en format fulldome 360ª, conferències, screenings i workshops en instal·lacions creades específicament per l’ocasió. Aquests espais permeten viure unes experiències immersives úniques gràcies a la innovació tecnològica que entrellaça elements visuals i auditius.

A la Fàbrica de Creació, Fabra i Coats, de Barcelona es troba l’escenari principal del festival. Com a novetat d’enguany, s’ha ampliat la zona dedicada a les arts digitals, que supera els 1.000 m2. El recinte acull 20 espectacles audiovisuals, 13 estrenes i 5 espectacles exclusius comissariats pel festival. A més, 3 espectacles fulldome 360º, en una cúpula dedicada a projectes artístics amb projeccions i so envoltant, 3 instal·lacions immersives de gran format, 4 conferències i 2 screenings. A part, el festival també organitza la MIRA Digital Art Gallery que té lloc al Centre d’Art Contemporani.

Durant el cap de setmana, passaran per l’escenari noms d’artistes de nivell internacionals. Des de la banda britànica de rock Death in Vegas, capaços de conduir el seu so cap a l’electrònica de ball, al sintetitzador d’Alessandro Cortini que presentarà en viu el seu nou treball, Avanti. També hi seran el britànic Zomby o bandes com els Esplendor geométrico, amb una mostra dels seus espectacles foscos i plens d’atmosferes suggeridores.

Molts d’aquests artistes protagonitzen xous audiovisuals on les imatges projectades tenen tant de pes com la mateixa música. Instal·lacions com els que presenten els creadors locals Playmodes (Cluster), Onion Lab (AI_Vectors) o Hamil Industries (Vortex) formen part destacada també d’un programa que també inclou screenings com el del col·lectiu de videoart de Montreal Chronophage o Morphogenesis, una creació de l’artista visual Can Buyukberber en col·laboració amb l’arquitecta de so Yagmur Uyanik.

Aquests screenings, a més dels tres xous audiovisuals que protagonitzen els col·lectius Begun i Laker i el músic de Girona Pauk en col·laboració amb Eyesberg, passaran dins del Dome, una gran estructura en forma de cúpula que proporcionar als espectadors un visionat de 360º.

La imatge del festival ha estat dissenyada, un any més, per l’estudi barceloní Device que en aquesta 6a edició s’ha apropiat de l’estètica del món del culturisme.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor